ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісне рагу з грибами і картоплею

16 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10870
Ідеальна страва для урізноманітнення пісного столу.
Ідеальна страва для урізноманітнення пісного столу. Фото: автора

Ідеальна страва для урізноманітнення пісного столу.

Приготувала це рагу, аби прилаштувати сухі лісові гриби (у мене капелюшки підберезовиків та білих грибів), адже піст скоро закінчується, а грибні супи вже трохи набридли. Результат неабияк потішив. Гадаю, що страва чудово смакуватиме навіть із печерицями та гливами.

ІНГРЕДІЄНТИ:

300 г сушених лісових грибів (можна будь-яких: заморожених, свіжих),

700-800 г картоплі,

1 велика морквина,

1 цибулина,

часник,

сіль,

олія,

вода.

ПРИГОТУВАННЯ:

Залити гриби холодною водою й залишити на годині-дві. Потім поставити на вогонь, варити 15 хвилин, відкинути на сито.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружальцями.

Підсмажити відварені гриби на олії. Додати овочі, перемішати.

Часник розчавити пласким боком ножа та дрібно посікти.

Додати часник у засмажку, посолити, поперчити та готувати до готовності овочів.

Картоплю почистити, помити та нарізати часточками як для картоплі по-селянськи. Скласти у глиняний горщик чи чавунний казанок.

Додати до картоплі засмажку, сіль, спеції, перемішати.

Влити трішки водички, закрити кришкою та відправити в духовку на годину при 190ºС.


 

пісні страви, піст, пісна трапеза, рецепти для посту, постимо смачно, пісні гарніри, гарнір, гарніри, гриби, страви з грибів, овочі, овочеві страви, страви з овочів, рагу, пісне рагу з картоплею та грибами, картопляне рагу, рагу з грибами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую