ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісний салат із буряком, квашеною капустою та селерою

17 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4631
Цей вітамінний салатик можна їсти не лише в піст.
Цей вітамінний салатик можна їсти не лише в піст. Фото: автора

Смачний, простий, корисний та легкий!

Цей вітамінний салатик можна їсти не лише в піст. Він чудово підходить до запеченої птиці, особливо качки та гуски, а всі складові у ньому ідеально збалансовані. Яблуко та буряк додають соковитості та приємної солодкості страві й чудово доповнюють квашену капусту. Як на мене, салат найсмачніший одразу після змішування. Хоча деякі дегустатори запевняли, що їм він смакував більше після того, як трішки постояв.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 середніх буряка,

1 невеликий корінь селери,

300 г квашеної капусти,

1 середнє солодке яблуко.

Заправка:

4 ст. л. оливкової олії,

3 ст. л. бальзамічного оцту,

шматочок кореня імбиру,

1 ч. л. меду,

коріандр,

італійські трави,

перець і сіль (за смаком).

ПРИГОТУВАННЯ:

Селеру натерти на тертці з грубими вічками. Змішати з квашеною капустою.

Буряк зварити або спекти в духовці у фользі. Почистити та натерти на тертці для «корейки».

Яблуко почистити від насіння та шкірки та натерти на тертці з грубими вічками.

Дуже дрібно посікти корінь імбиру (або натерти його на тертці). Змішати зі всіма складовими заправки. Залишити на 5-7 хвилин, щоб всі інгредієнти заправки «потоваришували».

Полити салат заправкою та ретельно його вимішати.



пісні салати, пісні страви, піст, пісна трапеза, рецепти для посту, постимо смачно, салати, салат, салати без майонезу, салат з квашеної капусти з буряком та селерою

Коментарі:

  Так  Ні, дякую