Гаряча тема:
- Війна
Виходить чудовий та дуже ніжний десерт! Готується він швидко й просто. А шоколад, сир та малина поєднуються ідеально.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для основи:
200 г готового шоколадного печива (у мене шоколадне з горішками),
80-100 г вершкового масла.
Для сирного прошарку:
600 г кисломолочного сиру,
100 мл карамельного крем-лікеру (за бажанням),
100 мл жирної сметани,
150 г цукру,
3 яйця,
100 г шоколаду,
ванілін.
Начинка:
200-300 г малини (в мене заморожена).
Форма – 24 см в діаметрі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Печиво подрібнити в блендері. Додати вершкове масло кімнатної температури та перемішати його з отриманою крихтою. Викласти масу на дно силіконової чи роз’ємної форми та ретельно її втрамбувати.
Шоколад розтопити на водяній бані.
Сир пробити блендером до глянсового однорідного стану разом із цукром та лікером.
Додати по одному яйця, збиваючи після кожного.
Додати сметану, ваніль та розтоплений шоколад.
Збити все до однорідності міксером.
Сирну масу вилити на основу з печива. Зверху розподілити малину (якщо використовуєте заморожену, то її попередньо слід повністю розморозити).
Розігріти духовку до 160°С й випікати сирник приблизно годину. На дно духовки можна поставити форму з окропом, щоб сирник не потріскався (я не ставила, поверхня залишилася практично без дефектів).
Після вимикання залишити смаколик у духовці на пів години, щоб він не осів. Потім дістати, охолодити й поставити в холодильник на кілька годин (краще на ніч!) і тільки потім зняти форму.
За бажанням притрусити солодким какао чи пудрою.
Перед подачею нарізати шматочками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: