Гаряча тема:
- Війна
Цей рецепт знайшла у переможця «МайстерШеф» Євгена Клопотенка. Страва підкупила своєю простотою та швидкістю приготування. Завдяки бодяну звичайна сочевиця набуває цікавого пряного смаку. Цитую Євгена: «За сочевицю мені трохи прикро. Чомусь ці бобові в нашій країні незаслужено обходять стороною. Між іншим, нею можна спокійно замінити квасолю і приготувати борщ або суп».
ІНГРЕДІЄНТИ:
200 г сочевиці,
600 мл води,
1 зірочка бодяну (анісу),
20 г вершкового масла (ті, хто постять, можуть замінити масло на 1 ст. л. оливкової олії),
сіль,
чорний мелений перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сочевицю промити, викласти в каструлю й залити водою. Додати сіль і поставити на великий вогонь.
Коли вода закипить, зняти піну, поперчити й покласти зірочку бодяну (Євген запевняє, що сочевиця з цією пряністю чудово поєднуються на молекулярному рівні. Якщо ж ви не любите бодян, то можете додати спеції на свій розсуд: лавровий листок, часник, стебла петрушки, запашний перець. У будь-якому випадку, це зробить сочевицю смачнішою). Зменшити вогонь до середнього й варити до готовності близько 20-25 хвилин (якщо сочевиця м'яка, значить, вона готова).
Відкинути сочевицю на друшляк, дати воді стекти й повернути назад у каструлю. Додати вершкове масло (воно підсилить смак страви).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: