ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Смачна сочевиця за рецептом Євгена Клопотенка

20 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 22057
Страва підкупила своєю простотою та швидкістю приготування.
Страва підкупила своєю простотою та швидкістю приготування. Фото: автора

Спробуйте замінити гречку з маслом на гарнір із сочевиці, і ваш обід або вечеря набуде нового цікавого смаку.

Цей рецепт знайшла у переможця «МайстерШеф» Євгена Клопотенка. Страва підкупила своєю простотою та швидкістю приготування. Завдяки бодяну звичайна сочевиця набуває цікавого пряного смаку. Цитую Євгена: «За сочевицю мені трохи прикро. Чомусь ці бобові в нашій країні незаслужено обходять стороною. Між іншим, нею можна спокійно замінити квасолю і приготувати борщ або суп».

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 г сочевиці,

600 мл води,

1 зірочка бодяну (анісу),

20 г вершкового масла (ті, хто постять, можуть замінити масло на 1 ст. л. оливкової олії),

сіль,

чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сочевицю промити, викласти в каструлю й залити водою. Додати сіль і поставити на великий вогонь.

Коли вода закипить, зняти піну, поперчити й покласти зірочку бодяну (Євген запевняє, що сочевиця з цією пряністю чудово поєднуються на молекулярному рівні. Якщо ж ви не любите бодян, то можете додати спеції на свій розсуд: лавровий листок, часник, стебла петрушки, запашний перець. У будь-якому випадку, це зробить сочевицю смачнішою). Зменшити вогонь до середнього й варити до готовності близько 20-25 хвилин (якщо сочевиця м'яка, значить, вона готова).

Відкинути сочевицю на друшляк, дати воді стекти й повернути назад у каструлю. Додати вершкове масло (воно підсилить смак страви).

гарніри, крупи та страви з борошна, сочевиця, гарнір, смачна сочевиця, євген клопотенко, майстершеф, крупи, бобові

Коментарі:

  Так  Ні, дякую