ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Березня, 2020

Смачна сочевиця за рецептом Євгена Клопотенка

20 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 425
Страва підкупила своєю простотою та швидкістю приготування.
Страва підкупила своєю простотою та швидкістю приготування. Фото: автора

Спробуйте замінити гречку з маслом на гарнір із сочевиці, і ваш обід або вечеря набуде нового цікавого смаку.

Цей рецепт знайшла у переможця «МайстерШеф» Євгена Клопотенка. Страва підкупила своєю простотою та швидкістю приготування. Завдяки бодяну звичайна сочевиця набуває цікавого пряного смаку. Цитую Євгена: «За сочевицю мені трохи прикро. Чомусь ці бобові в нашій країні незаслужено обходять стороною. Між іншим, нею можна спокійно замінити квасолю і приготувати борщ або суп».

ІНГРЕДІЄНТИ:

200 г сочевиці,

600 мл води,

1 зірочка бодяну (анісу),

20 г вершкового масла (ті, хто постять, можуть замінити масло на 1 ст. л. оливкової олії),

сіль,

чорний мелений перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Сочевицю промити, викласти в каструлю й залити водою. Додати сіль і поставити на великий вогонь.

Коли вода закипить, зняти піну, поперчити й покласти зірочку бодяну (Євген запевняє, що сочевиця з цією пряністю чудово поєднуються на молекулярному рівні. Якщо ж ви не любите бодян, то можете додати спеції на свій розсуд: лавровий листок, часник, стебла петрушки, запашний перець. У будь-якому випадку, це зробить сочевицю смачнішою). Зменшити вогонь до середнього й варити до готовності близько 20-25 хвилин (якщо сочевиця м'яка, значить, вона готова).

Відкинути сочевицю на друшляк, дати воді стекти й повернути назад у каструлю. Додати вершкове масло (воно підсилить смак страви).

гарніри, крупи та страви з борошна, сочевиця, гарнір, смачна сочевиця, євген клопотенко, майстершеф, крупи, бобові

Коментарі:

  Так  Ні, дякую