ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Смажена куряча печінка з цибулею і маринованими огірками

21 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9274
Печінка виходить ніжною, а кислинка огірків надає їй пікантності.
Печінка виходить ніжною, а кислинка огірків надає їй пікантності. Фото: автора

Готується страва швидко, до неї підійде будь-який гарнір.

Смажена куряча печінка з цибулею і солоними огірками – страва досить оригінальна, і водночас проста. Печінка виходить ніжною, а кислинка огірків надає їй пікантності.

ІНГРЕДІЄНТИ:

600 г курячої печінки,

3 маринованих огірки,

1 велика цибулина,

борошно (для панірування),

сіль,

прованські трави,

перець чорний мелений.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курячу печінку промити, обсушити й розрізати на половинки. Посолити сіллю, спецію та прованськими травами. Залишити на 30 хвилин, щоб печінка замаринуватися.

Посипати печінку борошном, ретельно запанірувати всі шматочки.

Обсмажити на середньому вогні з обох боків.

Викласти печінку в каструлю з товстим дном.

Цибулю почистити та нарізати тонкими півкільцями. Підсмажити на олії до прозорості.

Мариновані огірки нарізати кружальцями або півмісяцем.

Додати огірки до пасерованої цибулі й смажити разом 5-7 хвилин. Трішки посолити та поперчити.

Додати засмажку в каструлю з печінкою, додати трішки води та протушкувати все 10 хвилин.

печінка, м`ясо та субпродукти, страви з печінки, куряча печінка, куряча печінка з цибулею і маринованими огірками, смажена печінка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую