ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кекс апельсиново-вишневий (черешневий)

25 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1570
Випікається просто, а в результаті – повітряний смаколик, який буквально тане в роті!
Випікається просто, а в результаті – повітряний смаколик, який буквально тане в роті! Фото: автора

Рецепт Юлії Висоцької з моїми деякими змінами – швидко, смачно й просто.

Кекс виходить великим та високим, а ще дуже пухким та пористим. Випікається просто, а в результаті – повітряний смаколик, який буквально тане в роті! Всім рекомендую скористатися рецептом!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

250 г вершкового масла,

4 яйця,

250 г цукру,

3 склянки борошна,

3 ч. л. розпушувача,

9 ст. л. води,

пакетик ванільного цукру.

Начинка:

300-350 г вишні без кісточок (у мене заморожена черешня),

сік та цедра 1 апельсина,

100 г цукру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Ягоди (вишні чи черешні) розморозити, посипати цукром, додати цедру одного апельсина та влити апельсиновий сік. Ретельно перемішати до розчинення цукру. Залишити на годину, щоб ягоди просочилися ароматами апельсину. Відкинути вишні\черешні на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

М'яке масло збити з цукром і ввести по одному яйця. Додати ванільний цукор, влити воду. Знову збити та просіяти борошно з розпушувачем (тісто має бути не дуже густим, але й не рідким). 

Додати до тіста ягоди та перемішати.

У силіконову форму для кексу викласти тісто й рівномірно його розподілити.

Відправити кекс в духовку при 180°С приблизно на годину (орієнтуйтеся на свою духовку).

кекс, кекси, мафіни, капкейки, кекс апельсиново-вишневий, кекс з вишнею, кекс з черешнею, Юлія Висоцька

Коментарі:

  Так  Ні, дякую