ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пікантні крильця в кисло-солодкій глазурі

26 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2255
Крильця за цим рецептом виходять м'якими всередині й хрусткими зовні. За рахунок глазурі смак дивовижний!
Крильця за цим рецептом виходять м'якими всередині й хрусткими зовні. За рахунок глазурі смак дивовижний! Фото: автора

За цим рецептом курятина виходить м'якою всередині й хрусткою зовні. За рахунок глазурі смак дивовижний!

Дуже сподобалася технологія приготування – нічого не потрібно обсмажувати, просто запанірували крильця і в духовку їх! Панірування, до речі, особливе. Завдяки йому смак страви міняється кардинально. А ще тут просто розкішна глазур. Вона і сама по собі дуууже смачна. Однозначно буду окремо її до м'яса/птиці готувати як соус. Крильця виходять анітрохи не жирні. Дуже раджу!

ІНГРЕДІЄНТИ:

700 г курячих крилець.

Для панірування:

2 ст. л. крохмалю,

мелений чорний перець (у мене суміш п'яти перців),

1 ст. л. солодкої паприки,

1 ч. л. солі.

Для глазурі:

2 зубки часнику,

50 мл кетчупу,

1 ч. л. рідкого меду,

1 ч. л. лимонного соку,

1 ч. л. оливкової олії.

ПРИГОТУВАННЯ:

Крильця помити й підсушити паперовим рушником, щоб не було вологи.

Для панірування з’єднати в мисці всі інгредієнти.

Ретельно все перемішати, щоб сіль та спеції рівномірно розподілилися у крохмалі.

Висипати суміш для панірування в чашу з крилами, накрити кришкою та енергійно потрясти, щоб вона рівномірно прилипла.

Викласти крила на деко, встелене пергаментом. Збризкати зверху злегка олією.

Відправити в духовку на 40 хвилин при 200°С.

Для соусу в миску покласти кетчуп, мед, лимонний сік, олію, вичавити часник.

Ретельно змішавши всі інгредієнти до однорідності.

Дістати крила з духовки, скласти їх у каструлю. Ще гарячими залити соусом.

Закрити кришкою та інтенсивно потрясти каструлю, щоб глазур вкрила крильця з усіх сторін.

страви з курятини, курятина, м`ясо та субпродукти, крила, крильця, курячі крильця, пікантні крильця в кисло-солодкій глазурі, птиця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую