Гаряча тема:
- Війна
Тільки побачила цей рецепт у мережі, як буквально відчула запах улюбленої Грузії! Страва дуже цікава, з яскравою комбінацією смаків та ароматів. На окремі овації заслуговує соус.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г спаржевої квасолі (у мене заморожена),
300 г м'ясного фаршу,
2 скибочки черствого батона,
1 яйце,
1 цибулина,
300 г томатів у власному соку,
1 склянка волоських горіхів,
зелень свіжа для прикраси (кріп, петрушка, кінза, базилік),
0,5 ч. л. коріандру меленого,
1 ч. л. хмелі-сунелі,
2 зубки часнику.
сіль і суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
У фарш (у мене свинина + яловичина) додати замочений у молоці батон, яйце, сіль, хмелі-сунелі та суміш перців, добре вимісити.
Сформувати фрикадельки, розміром із волоський горіх.
На сковорідку налити олію й обсмажити фрикадельки з обох боків.
Викласти фрикадельки в каструлю.
Спаржеву квасолю відварити 3-5 хвилин у підсоленому окропі, одразу ж відкинути на сито й полити холодною водою (щоб зберегти яскравий зелений колір).
Цибулю нарізати кубиками й обсмажити на тій же сковорідці, де готувалися фрикадельки.
Додати спаржеву квасолю й готувати разом із цибулею 7-10 хвилин.
Потім не дуже дрібно порізані горіхи.
Томати у власному соку нарізати кубиками.
Додати помідори в сковорідку з овочами, посолити, поперчити, присмачити спеціями та хмелі-сунелі й тушкувати до розварювання томатів.
Вилити засмажку з овочів до фрикадельок, злегка перемішати. Додати подрібнену зелень та часник. Влити трішки води.
Накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 10-15 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: