ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Вересня, 2020

Лобіо зі спаржевою квасолею та фрикадельками

28 Березня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 566
Тільки побачила цей рецепт у мережі, як буквально відчула запах улюбленої Грузії!
Тільки побачила цей рецепт у мережі, як буквально відчула запах улюбленої Грузії! Фото: автора

Страва стане у пригоді, коли набридли вже і крупи, і макарони, і картопля!

Тільки побачила цей рецепт у мережі, як буквально відчула запах улюбленої Грузії! Страва дуже цікава, з яскравою комбінацією смаків та ароматів. На окремі овації заслуговує соус.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г спаржевої квасолі (у мене заморожена),

300 г м'ясного фаршу,

2 скибочки черствого батона,

1 яйце,

1 цибулина,

300 г томатів у власному соку,

1 склянка волоських горіхів,

зелень свіжа для прикраси (кріп, петрушка, кінза, базилік),

0,5 ч. л. коріандру меленого,

1 ч. л. хмелі-сунелі,

2 зубки часнику.

сіль і суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

У фарш (у мене свинина + яловичина) додати замочений у молоці батон, яйце, сіль, хмелі-сунелі та суміш перців, добре вимісити.

Сформувати фрикадельки, розміром із волоський горіх.

На сковорідку налити олію й обсмажити фрикадельки з обох боків.

Викласти фрикадельки в каструлю.

Спаржеву квасолю відварити 3-5 хвилин у підсоленому окропі, одразу ж відкинути на сито й полити холодною водою (щоб зберегти яскравий зелений колір).

Цибулю нарізати кубиками й обсмажити на тій же сковорідці, де готувалися фрикадельки.

Додати спаржеву квасолю й готувати разом із цибулею 7-10 хвилин.

Потім не дуже дрібно порізані горіхи.

Томати у власному соку нарізати кубиками.

Додати помідори в сковорідку з овочами, посолити, поперчити, присмачити спеціями та хмелі-сунелі й тушкувати до розварювання томатів.

Вилити засмажку з овочів до фрикадельок, злегка перемішати. Додати подрібнену зелень та часник. Влити трішки води.

Накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 10-15 хвилин.

 

грузинська кухня, лобіо, лобіо зі спаржевою квасолею та фрикадельками, фрикадельки, м`ясо та субпродукти, овочі, спаржева квасоля, страви з овочів, страви з фаршу, фрикадельки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую