Гаряча тема:
- Війна
Тісто ніжне, повітряне, кремове! В підсумку пиріг виходить пухкий, в міру солодкий і соковито-яблучний з таким улюбленим ароматом кориці та горішками. Я готувала подвійну порцію на стандартне деко від духовки. В рецепті зазначено інгредієнти для однієї порції.
ІНГРЕДІЄНТИ:
4 яйця,
150 г цукру,
260 г борошна,
1 ч. л. кориці,
100 г вершкового масла.
1 ч. л. соди,
1 ч. л. розпушувача,
100 г волоських горіхів,
5 середніх яблук,
жменя родзинок,
ванілін.
ПРИГОТУВАННЯ:
Яйця розділити на білки й жовтки. Білки збити до пишної маси.
Додати по одному жовтку.
Збиваючи поступово додавати цукор, ванілін, корицю і м'яке вершкове масло. Борошно просіяти з розпушувачем і содою в основне тісто. Ретельно збити міксером.
Додати підсмажені та порубані горіхи.
Яблука почистити від насіння та шкірочки, нарізати соломкою або кубиками.
Додати жменьку родзинок.
Все ретельно перемішати. Форму встелити пекарським папером чи силіконовим килимком. Вилити тісто та рівномірно розрівняти.
Випікати при температурі 200°С приблизно 25 хвилин.
Готовність пирога перевірити зубочисткою. Після охолодження притрусити смаколик цукровою пудрою.
Нарізати пиріг квадратами чи ромбами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: