ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Яблучно-горіховий пиріг з родзинками

3 Квітня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7118
Пиріг виходить пухкий, в міру солодкий і соковито-яблучний .
Пиріг виходить пухкий, в міру солодкий і соковито-яблучний . Фото: автора

Рецепт доступний, простий, швидкий і смачний!

Тісто ніжне, повітряне, кремове! В підсумку пиріг виходить пухкий, в міру солодкий і соковито-яблучний з таким улюбленим ароматом кориці та горішками. Я готувала подвійну порцію на стандартне деко від духовки. В рецепті зазначено інгредієнти для однієї порції.

ІНГРЕДІЄНТИ:

4 яйця,

150 г цукру,

260 г борошна,

1 ч. л. кориці,

100 г вершкового масла.

1 ч. л. соди,

1 ч. л. розпушувача,

100 г волоських горіхів,

5 середніх яблук,

жменя родзинок,

ванілін.

ПРИГОТУВАННЯ:

Яйця розділити на білки й жовтки. Білки збити до пишної маси.

Додати по одному жовтку.

Збиваючи поступово додавати цукор, ванілін, корицю і м'яке вершкове масло. Борошно просіяти з розпушувачем і содою в основне тісто. Ретельно збити міксером.

Додати підсмажені та порубані горіхи.

Яблука почистити від насіння та шкірочки, нарізати соломкою або кубиками.

Додати жменьку родзинок.

Все ретельно перемішати. Форму встелити пекарським папером чи силіконовим килимком. Вилити тісто та рівномірно розрівняти.

Випікати при температурі 200°С приблизно 25 хвилин.

Готовність пирога перевірити зубочисткою. Після охолодження притрусити смаколик цукровою пудрою.

Нарізати пиріг квадратами чи ромбами.

пиріг, солодка випічка, швидкий пиріг, яблучний пиріг, яблучна випічка, яблучно-горіховий пиріг, пиріг з яблуками, пиріг з горіхами, горіховий пиріг

Коментарі:

  Так  Ні, дякую