Гаряча тема:
- Війна
Рецепт цієї паски давно чекав своєї черги в моїй скарбничці. Зацікавила вона мене своїм красивим зрізом, на якому видно візерунки різнокольорових начинок. Їх, до речі, можна урізноманітнювати на свій смак.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто:
500 г борошна,
100 г цукру,
100 г вершкового масла,
2 яєчних жовтки,
3 ст. л. коньяку,
10 г ванільного цукру,
250 мл молока,
7 г дріжджів (сухих швидкої дії на кшталт «Dr. Oetker» чи «СафМомент»),
1 ст. л. лимонної цедри,
1 ч. л. солі.
Начинка №1:
100 г маку,
130 мл молока,
2 ст. л. цукру.
Начинка №2:
100 г волоських горіхів,
100 г родзинок,
2 ст. л. цукру.
Начинка №3:
100 г кураги,
100 г апельсинових цукатів.
Начинка №4:
100 г зеленого мармеладу (у мене рахат-лукум),
100 г цукатів з ківі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Тісто: в миску налити тепле молоко, додати жовтки, цукор, сіль. Перемішати інгредієнти в мисці за допомогою вінчика.
В миску просіяти борошно, додати дріжджі й ванільний цукор, перемішати з борошном.
Потім додати лимонну цедру, коньяк та вершкове масло кімнатної температури.
Замісити тісто.
Накрити його і дати піднятися в теплому місці.
Начинка №1: мак залити киплячим молоком, перемішати, додати цукор. Повернути на вогонь і проварити 7-10 хвилин. Залишити запарюватися.
З розпареного маку злити зайве молоко та подрібнити його за допомогою блендера.
Начинка №2: волоські горіхи підсушити на сковорідці, подрібнити, перемішати з цукром та родзинками.
Начинка №3: курагу подрібнити та змішати з апельсиновими цукатами.
Начинка №4: мармелад і цукати нарізати дрібними кубиками.
Формування: коли тісто збільшиться в об'ємі у двічі-тричі, ще раз обім’яти його. Стіл посипати борошном та розділити тісто на 16 частин.
Кожен шматочок розкочати в прямокутник.
Кожну начинку розподіляти на прямокутниках з тіста.
Скачати прямокутними у вигляді рулетів, защипнути краї.
Чотири рулетики з різними начинками переплести між собою у вигляді джгутів по два.
Потім два джгути, в кожному з яких по два рулети, знову між собою. Цей товстий джгут скрутити у вигляді равлика.
Викласти заготовки-равлики у форми.
Накрити рушником і дати тісту збільшитися в розмірі приблизно на 1/3. Змастити збитим яйцем.
Випікати пасочки в розігрітій до 200°С духовці близько години (через 20 хвилин після початку випічки накрити форми фольгою, щоб не підгорів верх).
Вийняти паски з духовки, перекласти на тацю й залишити до повного охолодження.
Готові паски полити глазур'ю.
Прикрасити на свій смак.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: