ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Паска «Різнобарвне мереживо»

13 Квітня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3483
Дуже смачний та яскравий смаколик, який стане справжньою окрасою будь-якого великоднього столу.
Дуже смачний та яскравий смаколик, який стане справжньою окрасою будь-якого великоднього столу. Фото: автора

Дуже смачний та яскравий смаколик, який стане справжньою окрасою будь-якого великоднього столу.

Рецепт цієї паски давно чекав своєї черги в моїй скарбничці. Зацікавила вона мене своїм красивим зрізом, на якому видно візерунки різнокольорових начинок. Їх, до речі, можна урізноманітнювати на свій смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

500 г борошна,

100 г цукру,

100 г вершкового масла,

2 яєчних жовтки,

3 ст. л. коньяку,

10 г ванільного цукру,

250 мл молока,

7 г дріжджів (сухих швидкої дії на кшталт «Dr. Oetker» чи «СафМомент»),

1 ст. л. лимонної цедри,

1 ч. л. солі.

Начинка №1:

100 г маку,

130 мл молока,

2 ст. л. цукру.

Начинка №2:

100 г волоських горіхів,

100 г родзинок,

2 ст. л. цукру.

Начинка №3:

100 г кураги,

100 г апельсинових цукатів.

Начинка №4:

100 г зеленого мармеладу (у мене рахат-лукум),

100 г цукатів з ківі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто: в миску налити тепле молоко, додати жовтки, цукор, сіль. Перемішати інгредієнти в мисці за допомогою вінчика.

В миску просіяти борошно, додати дріжджі й ванільний цукор, перемішати з борошном.

Потім додати лимонну цедру, коньяк та вершкове масло кімнатної температури.

Замісити тісто.

Накрити його і дати піднятися в теплому місці.

Начинка №1: мак залити киплячим молоком, перемішати, додати цукор. Повернути на вогонь і проварити 7-10 хвилин. Залишити запарюватися.

З розпареного маку злити зайве молоко та подрібнити його за допомогою блендера.

Начинка №2: волоські горіхи підсушити на сковорідці, подрібнити, перемішати з цукром та родзинками.

Начинка №3: курагу подрібнити та змішати з апельсиновими цукатами.

Начинка №4: мармелад і цукати нарізати дрібними кубиками.

Формування: коли тісто збільшиться в об'ємі у двічі-тричі, ще раз обім’яти його. Стіл посипати борошном та розділити тісто на 16 частин.

Кожен шматочок розкочати в прямокутник.

Кожну начинку розподіляти на прямокутниках з тіста.

Скачати прямокутними у вигляді рулетів, защипнути краї.

Чотири рулетики з різними начинками переплести між собою у вигляді джгутів по два.

Потім два джгути, в кожному з яких по два рулети, знову між собою. Цей товстий джгут скрутити у вигляді равлика.

Викласти заготовки-равлики у форми.

Накрити рушником і дати тісту збільшитися в розмірі приблизно на 1/3. Змастити збитим яйцем.

Випікати пасочки в розігрітій до 200°С духовці близько години (через 20 хвилин після початку випічки накрити форми фольгою, щоб не підгорів верх).

Вийняти паски з духовки, перекласти на тацю й залишити до повного охолодження.

Готові паски полити глазур'ю.

Прикрасити на свій смак.

 

 

паска, великдень, паска різнобарвне мереживо, нетрадиційна паска, великодня смакота, великоднє меню, великодній хліб, солодка випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую