ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Листопада, 2020

Сирна шоколадно-кавова паска з бананами та сухофруктами

15 Квітня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 804
На смак ця пасочка як вишуканий десерт, навіть чимось кавове морозиво нагадує.
На смак ця пасочка як вишуканий десерт, навіть чимось кавове морозиво нагадує. Фото: автора

На смак ця пасочка як вишуканий десерт, навіть чимось кавове морозиво нагадує.

Якщо ти гурман і кавоман, то цей десерт тобі сподобається 100%! В паски дуже насичений вишуканий смак і найніжніша консистенція. Начинку можна вибирати на свій смак. Цього разу в мене це темні та світлі родзинки, фініки та в’ялена диня.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг жирного кисломолочного сиру,

500 мл вершків (не менше 33%),

200-250 г цукрової пудри (за смаком),

100 г шоколаду (молочного або чорного – на свій смак),

3 ст. л. меленої натуральної кави.

Начинка:

родзинки – темні та світлі,

фініки,

в’ялена диня,

свіжі банани.

З цієї кількості виходить три пасочки.

ПРИГОТУВАННЯ:

Спочатку потрібно зварити каву в будь-який зручний для вас спосіб (у турці, кавомашині, джезві) в 70 мл води, процідити й охолодити.

Шоколад розтопити на водяній бані.

Сир ретельно збити блендером, щоб не було грудочок. Вершки збити до кремоподібного стану. Потім змішати їх з сирною масою та цукровою пудрою.

Знову збити суміш занурювальним блендером до цілковитої однорідності. Додати розтоплений шоколад і холодну заварену каву.

Ще раз ретельно збити.

Сухофрукти помити, відцідити та нарізати шматочками довільної форми.

Додати їх до сирної маси та розмішати.

Додати нарізані півкружальцями банани.

Пасочницю поставити на тарілочку, встелити вологою марлею у два шари. Вилити сирну масу.

Загорнути кінці марлі зверху на сирну суміш.

Встановити на кожну паску вантаж та відправити в холодильник мінімум на 12-14 годин (сироватки буде багато, зливала її 4 рази). Дістати паску із пасочниць та прикрасити на свій смак (у мене шоколадна посипка та лимонна білкова глазур).

паска, сирна паска, десерти, Великдень, великодня смакота, великоднє меню, десерт, сирна шоколадно-кавова паска, сирні десерти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую