Гаряча тема:
- Війна
Як водиться, перед Великоднем всі шукають рецепти пасок, а після свята – способи утилізації надлишків цих виробів. На жаль, особливість опарного здобного тіста така, що воно черствіє досить швидко. Вже через декілька днів їсти такі смаколики як булку, не дуже хочеться. Проте існує спосіб подарувати черствим паскам друге життя. Можна приготувати на їхній основі справжній бісквітний торт. І навіть випікати нічого не доведеться!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Коржі:
1 пасочка середнього розміру.
Крем:
700 мл вершків (жирністю не менше 30%),
150 г цукру,
150-200 г крем-чизу (маскарпоне, філадельфія, альмете тощо),
ванілін.
Просочення:
100 мл будь-якого сиропу (у мене полуничний),
2 ст. л. лікеру «Амаретто»,
50 мл звичайного фруктового соку.
Начинка:
ягоди з сиропу чи компоту (можна використовувати консервовані персики чи ананаси).
ПРИГОТУВАННЯ:
Для крему збити вершки з ваніліном та цукром. Додати крем-чиз.
Збити крем до стійких піків.
Паску нарізати тонкими скибочками (максимум 1 см завтовшки).
Роз’ємну форму встелити пергаментом. Бортики бажано встелити бордюрною стрічкою. На дно покласти декілька столових ложок крему.
На крем щільно одне до одного викласти скибочки паски.
Для просочення з’єднати всі складові. Ретельно розмішати, щоб суміш стала однорідною.
Просочити просоченням шар із паскою.
Зверху викласти ягоди з компоту чи варення.
Прошарувати все кремом.
Знову викласти шар з пасок, просочити його сиропом, прошарувати ягодами та зверху фінально викласти крем. Для того, щоб коржі з пасок добре просочилися, торту потрібно постояти в холодильнику мінімум 6 годин.
Зранку форму зняти. Звільнити торт від бордюрної стрічки.
Нанести на боки ще трішки крему та вирівняти поверхню.
Зверху можна прикрасити як завгодно, тут все залежить тільки від вашої фантазії.
Нарізати торт порційними шмточками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: