ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Свинячі ребра, тушковані в томатно-сметанному соусі

22 Квітня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 36158
Реберця виходять ніжними, ароматними й дуже смачними!
Реберця виходять ніжними, ароматними й дуже смачними! Фото: автора

Ніжні, ароматні й дуже смачні!

А ще в цій страві просто неймовірний соус! Вмочувати у нього хлібчик – справжнє задоволення. До речі, в такий спосіб можна готувати свинину шматочками.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг свинячих реберець,

2 великі цибулини,

пів склянки сухого вина,

2-3 ст. л. томатної пасти,

200 мл сметани,

2 ч. л. меду,

лавровий листок,

червоний мелений перець,

сіль,

паприка,

хмелі-сунелі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю нарізати півкільцями.

Ребра розрізати шматочками та замаринувати у вині, спеціях та солі. Залишити на годину-другу в холодильнику.

Злегка обсмажити на сковорідці з обох боків.

Ребра скласти в каструлю, а в сковорідці, на якій вони смажилися, карамелізувати цибулю разом із медом до золотавого кольору.

 

Додати томатну пасту, перемішати й ввести сметану.

Протушкувати все разом 3 хвилини та викласти засмажку до ребер. Влити в каструлю трішки води й поставити тушкуватися на маленький вогонь. Хвилин через 15 покласти лавровий листок, розмішати й тушкувати до готовності під закритою кришкою.

Подавати з овочами до будь-якого гарніру.

ребра, м`ясо та субпродукти, свинячі реберця, реберця, свинина, свинячі ребра, страви зі свинини, ребра тушковані, ребра в томатно-сметанному соусі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую