Гаряча тема:
- Війна
Зазвичай, вони з'їдаються навіть швидше, ніж деякі торти! Рогалики виходять хрусткими, але не засушеними, всередині м'якими й завдяки запеченій мерензі – дуже повітряними. Тісто можна розкачувати як дуже тонко (1 мм), так і помірно (2-3 мм). В обох випадках виходить шалено смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто:
200 г вершкового масла,
250 г борошна,
3 жовтки,
100 мл сметани,
1 ст. л. оцту,
1 ч. л. розпушувача,
ванілін.
Білкова помадка:
3 білки,
1 склянка цукрової пудри.
Начинка:
густе яблучне повидло.
ПРИГОТУВАННЯ:
Тісто: масло натерти на тертці, змішати з борошном та розпушувачем. Додати жовтки, сметану, ванілін і оцет. Замісити тісто, скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку та покласти в холодильник мінімум на годину-півтори.
Помадка: охолоджені білки збити зі склянкою цукрової пудри.
Формування: тісто з холодильника тонко розкачати в коло на притрушеній борошном поверхні. Розрізати його на однакову кількість сегментів.
На широку сторону кожного трикутника покласти по шматочку повидла.
Скрутити у вигляді рогаликів.
Викласти смаколики на встелене пергаментом чи силіконом деко (стежте, щоб між ними була достатня відстань, оскільки в процесі випікання вони трішки збільшаться).
Зверху щедро змастити кожен рогалик білковим кремом.
Випікати в духовці при 170°С приблизно 15-20 хвилин (меренга повинна злегка загнітитися й стати світло-золотавою).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: знімати рогалики з дека лише після повного охолодження. В іншому випадку білкова глазур зверху може розкришитися (в гарячому вигляді вона дуже ніжна й крихка).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: