ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Червня, 2020

Рогалики з повидлом та білковою помадкою

26 Квітня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 728
Рогалики виходять хрусткими, але не засушеними, всередині м'якими й завдяки запеченій мерензі – повітряно-невагомими.
Рогалики виходять хрусткими, але не засушеними, всередині м'якими й завдяки запеченій мерензі – повітряно-невагомими. Фото: автора

Серед усіх, хто куштував ці смаколики, байдужих не залишалося!

Зазвичай, вони з'їдаються навіть швидше, ніж деякі торти! Рогалики виходять хрусткими, але не засушеними, всередині м'якими й завдяки запеченій мерензі – дуже повітряними. Тісто можна розкачувати як дуже тонко (1 мм), так і помірно (2-3 мм). В обох випадках виходить шалено смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

200 г вершкового масла,

250 г борошна,

3 жовтки,

100 мл сметани,

1 ст. л. оцту,

1 ч. л. розпушувача,

ванілін.

Білкова помадка:

3 білки,

1 склянка цукрової пудри.

Начинка:

густе яблучне повидло.

ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто: масло натерти на тертці, змішати з борошном та розпушувачем. Додати жовтки, сметану, ванілін і оцет. Замісити тісто, скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку та покласти в холодильник мінімум на годину-півтори.

Помадка: охолоджені білки збити зі склянкою цукрової пудри.

Формування: тісто з холодильника тонко розкачати в коло на притрушеній борошном поверхні. Розрізати його на однакову кількість сегментів.

На широку сторону кожного трикутника покласти по шматочку повидла.

Скрутити у вигляді рогаликів.

Викласти смаколики на встелене пергаментом чи силіконом деко (стежте, щоб між ними була достатня відстань, оскільки в процесі випікання вони трішки збільшаться).

Зверху щедро змастити кожен рогалик білковим кремом.

Випікати в духовці при 170°С приблизно 15-20 хвилин (меренга повинна злегка загнітитися й стати світло-золотавою).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: знімати рогалики з дека лише після повного охолодження. В іншому випадку білкова глазур зверху може розкришитися (в гарячому вигляді вона дуже ніжна й крихка).

 

рулети, круасани, рогалики, рогалики з повидлом, рогалики з білковою помадкою, рогалики з начинками, солодкі рогалики, печиво, солодка випічка, хрусткі рогалики

Коментарі:

  Так  Ні, дякую