Гаряча тема:
- Війна
Щоб м'ясо вийшло дійсно смачним, потрібно не тільки вміти вибрати правильний шматок, але й підібрати для себе секретний маринад, який стане візитною карткою вашого шашлику. Більшість маринадів не тільки допомагають поліпшити смак і надати м'ясу м'якості, але і є природними консервантами. Рецептів маринадів і варіацій на їхню тему дуже багато. Сьогодні я підібрала для вас найцікавіші та найнезвичніші маринади, які підійдуть навіть для шашлика у духовці.
«Американський» гірчично-медовий
Цей соус зробить ваш шашлик пряним і пікантним водночас.
На 2-3 кг м’яса: невеликий пучок тархуну (можна замінити на сушений тархун), 100 мл води, 150 г меду, 150 г французької гірчиці із зернятками, 300 мл рафінованої олії, сіль, перець червоний мелений.
«Прованський» з пряними травами
Яскраві нотки прованських трав «асистують» натуральному смаку м'яса, але не перебивають його.
На 2-3 кг м'яса: 500 мл оливкової олії extra virgin, сік пів лимона, чебрець (невеликий пучок), 3-4 гілочки розмарину, 2 гілочки шавлії, 5-6 зубків часнику, чорний перець мелений, сіль.
«Середземноморський» з томатами й базиліком
Гострий і свіжий, цей маринад підкреслить смак курячого м'яса і риби.
На 2-3 кг м'яса: 1 л помідорів у власному соку (протертих і подрібнених), сік лимона, 70 г цукру, 1 ст. л. каперсів, 5 зубків часнику, 100 г базиліку, 100 мл оливкової олії extra virgin, сіль, перець.
«Екзотичний» зі сметаною та апельсиновим соком
У цього маринаду потужний, але ненав'язливий смак. Цитрусова кислинка підкреслить будь-який вид м’яса.
На 2-3 кг м'яса: 1 апельсин, 2 ст. л. сушеного часнику, 2 ч. л. сушеного базиліку, 1 ч. л. меленого кардамону, 600 мл сметани (30%), 300 г майонезу, сіль, суміш перців мелена.
«Флорентійський» з лимоном і розмарином
Лимон ніжніший, ніж оцет. Він розм'якшить жорсткі волокна, залишивши продуктам індивідуальність.
На 2-3 кг м'яса: 2 лимона, головка часнику, розмарин (невеликий пучок), естрагон, 300 мл оливкової олії extra virgin, чорний перець, сіль.
«Японський» із соєвим соусом та імбиром
Чистокровний азійський смак оцінять любителі японської кухні.
На 2-3 кг м'яса: 200 мл соєвого соусу, 200 мл соусу теріякі, 2 лайми, перець чилі (за бажанням), кінза, 100 г кореня імбиру, 50 мл кунжутної олії.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: