ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салака в тісті (в клярі)

30 Квітня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1928
Подавати рибку в тісті з овочами та скибочкою лимона.
Подавати рибку в тісті з овочами та скибочкою лимона. Фото: автора

Для цього рецепта краще брати дрібну рибку, неймовірно смачно виходить із мойвою та салакою.

Рецепт з дитинства, татів. Завдяки кляру, рибка виходить соковитою і ніжною.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг салаки (чи мойви).

Для тіста-кляру:

5 ст. л. (з гіркою) борошна,

3 ст. л. рафінованої олії,

0,5 склянки теплої кип'яченої води,

2 яйця,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Рибу помити, відрізати голови, випатрати, посолити та поперчити.

Добре збити виделкою борошно, спеції, сіль та олію.

Влити теплу воду, ретельно перемішати.

Окремо збити 2 яйця й влити в борошняну суміш (якщо тісто вийшло зарідке, додати борошно, щоб за густотою кляр нагадував рідку сметану).

Занурити в тісто рибку й добре її запанірувати в клярі.

Викладати на сковорідку та смажити з обох боків.

Подавати з овочами та скибочкою лимона.

смажена риба, риба та морепродукти, хамса, мойва, салака, риба в клярі, салака в тісті, салака в клярі, мойва в тісті, мойва в клярі, риба

Коментарі:

  Так  Ні, дякую