Гаряча тема:
- Війна
Для цього супу навіть ніяких круп не потрібно. Кльоцки заміняють домашню локшину. Хоча вони такі ніжні, що більше нагадують італійські ньоки. Мені дуже подобається готувати цей суп на курятині. Але, гадаю, що смачним він буде на будь-якому м’ясному бульйоні, або ж навіть на грибному. В тісто до кльоцків можна додавати улюблені спеції, зелень та сушений часник.
ІНГРЕДІЄНТИ:
7-10 картоплин,
300 г курятини,
1 морквина,
1 цибулина,
сіль,
суміш перців мелена,
лавровий листок,
зелена цибуля,
зелень петрушки та кропу.
Для кльоцків:
70 мл молока
100 г борошна,
мускатний горіх,
сіль та дрібка цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Закип'ятити в каструлі воду, додати курку та зварити її до напівготовності. Картоплю почистити, нарізати кубиками, додати у бульйон. Варити на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
Цибулю нарізати кубиками, моркву – соломкою. Розігріти сковорідку й спасерувати овочі на олії (3-4 хвилини).
Додати засмажку у суп, посолити, поперчити, покласти лавровий листок і варити 5-7 хвилин.
Кльоцки: молоко вилити в миску, посолити, присмачити мускатним горіхом та цукром, потроху додати борошно (тісто має бути як сметана), добре перемішати до однорідності. Тісто набирати чайною ложкою й опускати в киплячий суп (малими порціями, доти, доки не закінчиться тісто).
Варити 5 хвилин на середньому вогні. Зелень вимити, дрібно нарізати.
Вимкнути суп, додати зелень і дати супу трохи настоятися під кришкою (10-15 хвилин).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: