Гаряча тема:
- Війна
Ті, хто часто або хоча б відносно часто випікає різні домашні смаколики, напевно, хоча б раз у житті стикалися із ситуацією, коли у розпал процесу приготування виявляється, що заповітний пакетик диво-порошку для випічки виявляється відсутнім. Тривалий час розпушувач викликав у мене незрозумілі відчуття. Я все гадала: що ж то за таємна суміш, без якої не обходиться практично жоден кондитерський виріб. Проте, розібравшись, зрозуміла, що насправді, дива в розпушувачі мало. Принаймні такого, яке неможливо було б створити власними руками.
ІНГРЕДІЄНТИ:
12 ч. л. борошна (пшеничного або житнього; я найчастіше використовую кукурудзяне, оскільки в ньому менше клейковини),
5 ч. л. харчової соди,
3 ч. л. лимонної кислоти.
ПРИГОТУВАННЯ:
Все елементарно й до неподобства просто. Всі складові треба змішати в одному посуді, завантажити в кавомолку та перемолоти до стану однорідного порошку.
Після цього потрібно на деякий час дати суміші спокій при кімнатній температурі до повного висихання (періодично перемішувати й дивитися, коли вся волога зникне, й порошок стане розсипчастим).
Пересипати домашній розпушувач у посуд зі щільною кришкою й можна сміливо випікати різну смакоту.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: порошок можна використовувати у випічці одразу ж без попередньо підсушування. Він цілком придатний і має всі необхідні властивості. Проте для тривалого зберігання його, все ж таки, краще підсушити.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: