ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курка з молодою картоплею, запечена в «рукаві»

6 Травня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8737
Страва зацікавила оригінальністю й простотою приготування, а результат полонив серце усіх членів сім'ї.
Страва зацікавила оригінальністю й простотою приготування, а результат полонив серце усіх членів сім'ї. Фото: автора

Цей рецепт неабияк заощаджує час – поки страва готується, можна зайнятися чимось цікавим.

Страва зацікавила оригінальністю й простотою приготування, а результат полонив серце усіх членів сім'ї. Курочка виходить соковитою та ароматною, а  картопелька – золотавою  та дуже смачною (хвилювалася, що чоловік з'їсть курку разом із тарілкою та виделкою)! Тепер готую цю страву на всі сімейні святкування. Проте, головна перевага в тому, що приготувати її зможуть навіть чоловіки. Дуже, дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тушка курка (у мене без перебільшення величезна – близько 3-3,5 кг),

1,5 кг молодої картоплі (бажано вибирати найдрібніші бульби),

6 зубків часнику,

по 2 ст. л. сметани або майонезу,

3 ст. л. оливкової олії,

0,5 ч. л. меленого червоного перцю,

карі,

куркума,

середземноморські трави,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішати олію, трави й спеції, посолити. Додати 3 зубки вичавленого часнику. Влити майонез та сметану (можна використовувати лише сметану, або лише майонез; не погано смакує курка в йогурті). Перемішати.

Натерти цим маринадом попередньо помиту та висушену паперовим рушником курячу тушку. Залишити на 15-20 хвилин.

Щоб не заморочуватися чищенням шкірочки на дрібній молодій картоплі, можна швидко позбутися більшої її частини, скориставшись простим лайфхаком: молоду картоплю ретельно помити, скласти в цупкий поліетиленовий пакет, додати зо дві жмені грубої солі, зав’язати та активно покачати все по столі. Потім пакет розв’язати, перекласти бульбу у друшляк та знову ретельно помити під проточною водою (практично вся шкірочка злізе сама). Трохи посолити та поперчити, додати вичавлений часник, який залишився. Перемішати.

Черевце курку щільно нафарширувати підготовленою бульбою. Покласти тушку в рукав для запікання, а  навколо викласти картоплю, яка залишилася. Зав'язати рукав щільно з обох боків.

Розмістити рукав на деку та відправити в духовку. Запікати курку при температурі 180°С протягом 1,5-2 години (час приготування залежить від розміру тушки; нагадаю, що в мене була справжнісінька курка-страус)). Готовність м’яса перевірити, проштрикнувши його лезом ножа (з тушки не має виділятися кров).

Подавати курку разом із запеченою бульбою на одній пласкій тарілці.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для того, аби отримати рум’яну скориночку на курятині та картоплі, за 10-15 хвилин до кінця приготування рукав потрібно розрізати й дати страві добре підсмажитися. Мені до речі цього навіть робити не довелося. Після розрізання рукава моя курочка уже була золотавою і повністю спеченою.

страви в рукаві, курка, курятина, курка з молодою картоплею, курка запечена в рукаві, курка в рукаві, рукав для запікання, молода картопля, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, запечена курка, страви з молодої картоплі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую