Гаряча тема:
- Війна
Весна щедро дарує нам першу зелень і овочі. Ароматний кріп та пікантна зелена цибулька, хрусткі огірочки та червонобока редиска незмінно створюють оригінальний свіжий смак, знайомий кожному з дитинства. Проте овочі можна доповнювати іншими інгредієнтами, тоді простий дієтичний салат не лише порадує новими смаками та поєднаннями, але й стане трішки ситнішим. До прикладу, спробуйте приготувати його з кисломолочним сиром. Він якнайкраще поєднується як із зеленню, так і з молодими весняними овочами.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3 огірка,
200 г редиски,
зелена цибуля,
зелень кропу,
150 г жирного домашнього сиру.
Заправка:
3 ст. л. густого несолодкого йогурту (або сметани),
2 ч. л. баварської гірчиці,
1 ст. л. лимонного соку,
дрібка цукру,
сіль,
суміш перців мелена,
сушений часник.
ПРИГОТУВАННЯ:
Овочі та зелень ретельно помити та підсушити. Кріп та зелену цибулю подрібнити.
Огірки та редиску нарізати тонкими кружальцями.
В окремій ємності змішати до однорідності всі інгредієнти для заправки.
Сир подрібнити виделкою, або покришити руками (мені цього разу дуже пощастило із сиром – він був спресований у вигляді бруска, але при цьому мав розкішну вологу текстуру; я його різала ножем як фету). Додати в салат сир.
Заправити заправкою та обережно перемішати (намагайтеся, щоб шматочки сиру не надто порозліталися).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: у салат можна додавати різну зелень – кріп, петрушку, кінзу, селеру, базилік, огіркову траву, мікрозелень тощо. Невеличкий нюанс – оскільки до його складу входять соковиті овочі, то зберігати його в холодильнику не рекомендується, щоб він не «стік» водою. Салат готують безпосередньо перед самою подачею до столу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: