ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі сердечка в томатно-соєвому соусі

9 Травня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8549
Соус, у якому тушкувалися сердечка, просто нереально смачний - його хочеться їсти ложкою наче гуляш,
Соус, у якому тушкувалися сердечка, просто нереально смачний - його хочеться їсти ложкою наче гуляш, Фото: автора

Смак азійської кухні з доступних українських продуктів.

Простий і смачний рецепт, дуже ніжні й пікантні сердечка! В цій страві єдина складність – процес зачищання субпродуктів від усього зайвого. Так, при обробці трішки доведеться погратися… Але після дегустації ви зрозумієте, що воно того вартувало!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг курячих сердечок,

300 г помідорів (можна використовувати у власному соку),

100 мл соєвого соусу,

2 великі морквини,

1 велика цибулина,

4 зубки часнику,

сіль (за смаком),

червоний перець чилі мелений,

дрібка олії.

ПРИГОТУВАННЯ:

Із сердечок зрізати жир, видалити всі плівочки. Розрізати кожне на дві частини та ретельно промити, аби позбутися кров’яних згустків. Відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Цибулю нарізати дрібними кубиками. Моркву – тонкими кружальцями.

Часник розчавити пласкою стороною леза ножа, а потім подрібнити.

На олії обсмажувати сердечка доти, доки зі сковорідки не випарується вся рідина, яка на початку приготування виділятиметься активно та у великій кількості.

Після цього посолити субпродукти та поперчити. Додати до них цибулю та моркву, присмачити дрібкою цукру. Обсмажити до напівготовності й додати часник.

Ще через 10-15 хвилин ввести подрібнені томати, попередньо пробланшувавши їх в окропі та видаливши шкірочку (якщо у вас помідори у власному соку, то вони в банці вже без шкірочки). Коли томати в сковорідці частково перетворяться на томатне пюре - час влити соєвий соус.

Перемішати, якщо потрібно – ще посолити, поперчити. Тушкувати ще протягом 10 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рекомендую до цієї страви одразу ж готувати якийсь гарнір на кшталт рису, пасти чи булгуру. Адже соус, у якому тушкувалися сердечка, просто нереально смачний! Його хочеться їсти ложкою наче гуляш, проте краще спробуйте полити ним гарнір. Навіть каша, яка ніколи не входила до категорії ваших улюблених, із томатно-соєвим соусом приємно здивує своїм смаком.

м`ясо та субпродукти, потрухи, страви з потрухами, курячі сердечка, серця, курячі серця, сердечки, курячі сердечка в томатно-соєвому соусі, азійська кухня, субпродукти, страви з курятини

Коментарі:

  Так  Ні, дякую