ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Грудня, 2020

Розсольник по-польськи з фаршем та рисом

12 Травня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1998
Огіркова зупа – це польський варіант розсольника, який готується без перловки на основі огіркового маринаду.
Огіркова зупа – це польський варіант розсольника, який готується без перловки на основі огіркового маринаду. Фото: автора

Основна родзинка і головна відмінність цього варіанту відомого супу – наявність огіркового маринаду.

Варіантів приготування розсольника дуже багато. Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати огіркову зупу – польський варіант цього супу. Він вирізняється тим, що в його складі ви не знайдете перлової крупи. Але страва все одно виходить ситною, наваристою, густою та в міру кислою. Та й готувати її набагато швидше.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2,5 л бульйону (овочевого, грибного, м'ясного),

5 маринованих огірків (за смаком),

150 мл огіркового розсолу,

1 цибулина,

2 морквини,

1 ч. л. цукру,

5 картоплин,

300 г м’ясного фаршу,

150 г вареного рису,

сіль за смаком,

зелень кропу чи петрушки.

ПРИГОТУВАННЯ:

Бульйон закип'ятити, додати нарізану кубиком картоплю, посолити за смаком. Варити до напівготовності картоплі.

Мариновані огірки нарізати півмісяцем. Покласти на сковорідку з олією і смажити, постійно помішуючи 3-5 хвилин.

Цибулю нарізати дрібним кубиком, одну морквину натерти на тертці.

Додати овочі у сковорідку з огірками та смажити з додаванням цукру 5 хвилини до м'якості.

Змішати окремо варений рис, м’ясний фарш та моркву, яка залишилася (теж натерти на тертці).

У бульйон із картоплею покласти суміш із фаршем та довести до кипіння, постійно перемішуючи. Додати підготовлену засмажку та влити маринад з огірків. Варити все разом 10 хвилин. Готовому розсольнику дати настоятися 15-20 хвилин під кришкою. При подачі посипати рубаною зеленню.

перші страви, розсольник, огуркова зупа, огірочник, суп, супи, розсольник по-польськи, розсольник з фаршом та рисом, польська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую