Гаряча тема:
- Війна
В дитинстві мені завжди було дуже цікаво, що ж це за смаколики такі, які так любив «Самый обоятельный и привлекательный мужчина в самом расцвете сил». Тому, коли на одному з кулінарних форумів натрапила на цей рецепт, то його назва мене зацікавила одразу ж! Скажу відверто, що жодного разу не пошкодувала, що звернула увагу на ці плюшки. Вони чудові, хоч і готуються без яєць! З цього тіста, до речі, можна робити що завгодно: плюшки з цукром або маком, пироги і пиріжки, рулети і рогалики. Воно настільки швидко й просто готується, що працювати з ним одне задоволення.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 склянка молока,
0,5 склянки олії,
1-2 ст. л. цукру,
0,5 ч. л. солі,
42 г пресованих дріжджів (або пакетик сухих),
9-11 г розпушувача,
425 г борошна,
100 г вершкового масла,
ванілін,
кориця,
родзинки.
ПРИГОТУВАННЯ:
Дріжджі змішати з цукром.
Підігріти молоко й олію та розвести цією сумішшю розкришені дріжджі.
Потім додати сіль, ванілін і борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно повинно бути дуже ніжним, у жодному разі не крутим!).
Поставити посуд із тістом у чашу з гарячою водою. Накрити рушничком і залишити на тридцять хвилин (воно має збільшитися у двічі-тричі).
Тісто викласти на робочу поверхню, притрушену борошном.
Розділити його на 20 однакових шматочків.
Розкачати кожен шматочок та змастити розтопленим вершковим маслом.
В тарілочці змішати цукор та корицю.
Кожну змащену маслом паляничку щедро посипати сумішшю цукру й кориці та родзинками.
Згорнути паляничку в трубочку, скріпити кінчики.
Згорнути трубочку так, щоб вийшов своєрідний бублик. Перевернути його так, щоб скріплення було внизу.
Ножем зробити розріз по довжині, але не до самого кінця.
Розгорнути плюшки, розрізом із цукром догори. Має утворитися щось на кшталт сердечка.
Ще раз посипати сердечка цукром.
Покласти плюшки на деко розрізом догори.
Випікати при 180°С 15 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: