ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Молода картопля, запечена в сирному соусі

18 Травня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1773
Швидко, просто, ароматно та смачно!
Швидко, просто, ароматно та смачно! Фото: автора

Швидко, просто, ароматно та смачно! З апетитною золотавою скоринкою!

Можна використовувати як гарнір, а можна як самостійну страву.

ІНГРЕДІЄНТИ:

800 г молодої дрібної картоплі,

500 мл молоко,

3 яйця,

150 г твердого сиру,

сіль,

зелена цибуля,

зелень кропу,

дрібка цукру,

прованські трави,

мускатний горіх,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Молоду картоплю помити й почистити (можна й не чистити!). Дрібну залишити цілою, трішки більшу – розрізати навпіл. Посолити й посипати спеціями на смак (у мене – дрібка мускатного горіха, суміш перців).

Викласти у жаростійкий посуд, залити молоком.

Поставити в духовку при 200°С на 10-15 хвилин.

Яйця збити, додати натертий на тертці сир, по дрібці цукру та солі, прованські трави й зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля тощо).

Залити цією сумішшю картоплю.

Знову повернути картоплю в духовку. Запікати ще 20-25 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: найкраще ця страва смакує тоді, коли картопелька дрібна й залишається цілою.

 

овочі, картопля, молода картопля, страви з овочів, овочеві страви, страви з картоплі, молода картопля запечена в сирному соусі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую