Гаряча тема:
- Війна
Поспішаю з вами поділитися смачним і дуже простим рецептом. Всій моїй родині смаколик сподобався, а їм, повірте, непросто догодити. Начинку можна коригувати на свій смак: яблуко-сир-родзинки, сир-мак, сир-полуниця тощо. У мене цього разу сир з бананами та родзинками. Поєднання дуже вдале – одне з наших найулюбленіших.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 тонких лаваша,
600 г кисломолочного сиру,
3 банани,
100 г цукру,
3 яйця,
жменя родзинок,
ванілін.
Для заливки:
4 ст. л. жирної сметани,
1 яйце,
1 ст. л. цукру,
ванілін.
ПРИГОТУВАННЯ:
Родзинки запарити окропом, а потім відкинути на сито, щоб стекла зайва рідина. До сиру вибити яйця та всипати цукор з ваніліном. Перетерти все ретельно за допомогою блендера.
Банани почистити й нарізати півмісяцем. Додати до сирної маси. Туди ж покласти підготовлені родзинки.
Сирну суміш ретельно перемішати до однорідності.
Розділити начинку на дві частини. Кожну викласти на листи лаваша рівномірним шаром.
Підвернути бічні краї лаваша з начинкою.
Потім можна починати згортати рулет, починаючи з нижнього краю.
Для заливки: яйце збити за допомогою вінчика з цукром, ваніліном і сметаною до отримання легкої піни.
Викласти рулети у форму для запікання з бортиками (я кожен рулет розрізала навпіл; таким чином у мене їх вийшло чотири).
Залити рулети яєчно-сметанною сумішшю, рівномірно її розподілити.
Розігріти духовку до 180°С. Випікати смаколики близько 35 хвилин.
Готові рулет охолодити та за бажанням притрусити цукровою пудрою.
Розрізати порційними шматочками й подавати до чаю або кави.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: