ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Гурулі» – курка по-гурійськи

25 Травня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1661
Навіть жменька волоських горіхів перетворює курятину на шедевр кулінарного мистецтва.
Навіть жменька волоських горіхів перетворює курятину на шедевр кулінарного мистецтва. Фото: автора

Проста, соковита та пікантна страва грузинської кухні.

Це вже не перша грузинська страва в моїй кулінарній колекції, яка поєднує в курятину й горіхи. Вважаю, що це просто приголомшлива комбінація. Навіть жменька волоських горіхів перетворює курятину на шедевр кулінарного мистецтва. Любителі пікантних поєднань точно оцінять.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 курка (вагою 1,2-1,5 кг),

1 склянка сухого червоного вина,

2 великі цибулини,

0,5 склянки волоських горіхів,

4-5 зубків часнику,

1,5 ст. л. вершкового масла,

1 ч. л. меленого імбиру,

1 ч. л. солодкої паприки,

2 бутони гвоздики,

1 паличка кориці (або 1 ч. л. меленої),

пучок кінзи,

маленький пучок петрушки,

сіль за смаком,

хмелі-сунелі,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курку нарізати порційними шматками (можна взяти лише стегенця), посолити, поперчити, присмачити паприкою. Маринувати протягом 30-40 хвилин.

Обсмажити курку на суміші вершкового масла та олії до золотавої скоринки з усіх боків.

Скласти обсмажені шматочки в каструлю з товстим дном.

 Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник – пластинками.

Горіхи обсмажити на сухій сковорідці та подрібнити качалкою.

В каструлю з куркою додати часник та всі спеції з пряними травами.

Зелень петрушки й кінзи нарізати. Додати в каструлю разом із подрібненими горіхами.

На сковорідці, в якій смажилася курятина, спасерувати цибулю.

Коли вона стане прозорою, влити вино й тушкувати 7-10 хвилин.

Вилити засмажку в каструлю зі всіма іншими інгредієнтами.

Тушкувати на мінімальному вогні приблизно годину.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: альтернативою меленій кориці стане ціла паличка. До речі, якщо не любите ці прянощі, можете їх і не додавати. Сухий мелений імбир сміливо замінюйте на свіжий подрібнений корінь – декількох сантиметрів цілком вистачить. А ось із гвоздикою треба бути обачними, оскільки спеція має дуже сильний аромат. Кількість гострого перцю в рецепті залежить виключно від вашого смаку.

 

грузинська кухня, курка, страви з курятини, курятина, гурулі, курка по-грузинськи, курка по-гурійськи, м`ясо та субпродукти, птиця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую