Гаряча тема:
- Війна
Це вже не перша грузинська страва в моїй кулінарній колекції, яка поєднує в курятину й горіхи. Вважаю, що це просто приголомшлива комбінація. Навіть жменька волоських горіхів перетворює курятину на шедевр кулінарного мистецтва. Любителі пікантних поєднань точно оцінять.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 курка (вагою 1,2-1,5 кг),
1 склянка сухого червоного вина,
2 великі цибулини,
0,5 склянки волоських горіхів,
4-5 зубків часнику,
1,5 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. меленого імбиру,
1 ч. л. солодкої паприки,
2 бутони гвоздики,
1 паличка кориці (або 1 ч. л. меленої),
пучок кінзи,
маленький пучок петрушки,
сіль за смаком,
хмелі-сунелі,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
Курку нарізати порційними шматками (можна взяти лише стегенця), посолити, поперчити, присмачити паприкою. Маринувати протягом 30-40 хвилин.
Обсмажити курку на суміші вершкового масла та олії до золотавої скоринки з усіх боків.
Скласти обсмажені шматочки в каструлю з товстим дном.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник – пластинками.
Горіхи обсмажити на сухій сковорідці та подрібнити качалкою.
В каструлю з куркою додати часник та всі спеції з пряними травами.
Зелень петрушки й кінзи нарізати. Додати в каструлю разом із подрібненими горіхами.
На сковорідці, в якій смажилася курятина, спасерувати цибулю.
Коли вона стане прозорою, влити вино й тушкувати 7-10 хвилин.
Вилити засмажку в каструлю зі всіма іншими інгредієнтами.
Тушкувати на мінімальному вогні приблизно годину.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: альтернативою меленій кориці стане ціла паличка. До речі, якщо не любите ці прянощі, можете їх і не додавати. Сухий мелений імбир сміливо замінюйте на свіжий подрібнений корінь – декількох сантиметрів цілком вистачить. А ось із гвоздикою треба бути обачними, оскільки спеція має дуже сильний аромат. Кількість гострого перцю в рецепті залежить виключно від вашого смаку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: