Гаряча тема:
- Війна
Багато господинь вважають, що молода бульба дуже водяниста і для смаження не годиться. Хочу розвіяти цей міф і поділитися чудовим способом приготування молодої картоплі-фрі! Цей рецепт ілюструє, як швидко не приваблива, на перший погляд, дрібна картопля перетворюється на дуже смачний і апетитний гарнір. Страва проста, але геніальна!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг молодої картоплі (чим дрібніші бульби, тим краще),
250 мл рафінованої олії,
70 г вершкового масла,
сіль,
суміш перців мелена,
декілька зубків часнику.
ПРИГОТУВАННЯ:
Картоплю ретельно помити. Шкірку зчищати не потрібно, але досвідчені господині запевняють: якщо замочити бульби в гарячій воді на 10-15 хвилин, а потім добре потерти руками, більша частина шкірки змиється сама та без зусиль. Розмір – головне: якщо половина буде великою, а половина занадто дрібною, то одна підгорить, а друга недосмажиться. Потрібно розрізати ту, що завелика, роблячи всі «шматочки» однаковими (я намагаюся підбирати картоплини однакового розміру ще під час купівлі).
Олію влити в глибокий казанок (краще чавунний). Довести її до активного кипіння.
Завантажити картоплю в олію та смажити близько 10-12 хвилин, бажано під кришкою (можна у два прийоми). Додати в казанок із картоплею вершкове масло та готувати ще 5-7 хвилин, до утворення золотавої скоринки.
Вийняти картоплю на паперовий рушник, щоб ввібрався зайвий жир.
Скласти бульбу в миску чи каструлю, посолити й поперчити, додати вичавлений часник та ретельно перемішати.
Подавати молоду картоплю-фрі можна зі свіжою зеленню, і звісно ж, кетчупом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: