ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Канелоні по-міланськи з індичкою та зеленою цибулею

5 Червня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2428
Канелоні зручно фарширувати як м'ясною начинкою, так і сирною, овочевою, грибною...
Канелоні зручно фарширувати як м'ясною начинкою, так і сирною, овочевою, грибною... Фото: автора

І нехай Італія буде не лише у мріях про відпустку, але й за вечерею!

Така італійська паста у вигляді великих трубочок — це швидка й проста альтернатива трішки складнішої лазаньї. Канелоні зручно фарширувати як м'ясною начинкою, так і сирною, овочевою, грибною... Це водночас дуже смачна й проста в приготуванні страва, яку можна змінювати та урізноманітнювати за своїм бажанням.

ІНГРЕДІЄНТИ:

12 штук канелоні,

350 г фаршу з індички,

100 г зеленої цибулі,

1 велика ріпчаста цибулина,

суміш італійських трав,

3 зубки часнику,

сіль,

суміш перців мелена,

100 г твердого сиру.

Соус «Бешамель»:

50 г вершкового масла,

2 ст. л. борошна,

400 г молока,

дрібка цукру,

сіль за смаком,

перець чорний мелений,

мелений мускатний горіх.

ПРИГОТУВАННЯ:

М’ясо з гомілок індички перемолоти через м’ясорубку. Додати дрібно посічені цибулю та часник, а також нарізану зелену цибулю.

Приправити начинку пряними італійськими травами, сіллю й перцем за смаком, ретельно перемішати масу.

 Для соусу «Бешамель»: злегка розтопити на сковорідці вершкове масло. Постійно помішуючи, ввести борошно й влити молоко. Додати цукор, сіль, перець та мускатний горіх. Довести соус до кипіння, постійно помішуючи його вінчиком. Готувати на мінімальному вогні доти, поки він не загусне (не припиняючи при цьому мішати вінчиком, інакше – утворяться грудочки).

Начинити канелоні цибуляно-індичим фаршем та щільно викласти їх у керамічну чи скляну форму.

Полити приготованим «Бешамелем» та щедро затерти твердим сиром.

Відправити пасту в духовку, розігріту до 180°С. Запікати 30-40 хвилин до зарум'янювання сиру.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: канелоні зручно накладати у тарілку за допомогою пласкої дерев’яної лопатки.

канеллоні, канелоні, італійська кухня, канелоні по-міланськи, канелоні з індичкою та зеленою цибулею, страви з фаршу, м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, індичатина, паста, італійська паста

Коментарі:

  Так  Ні, дякую