ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Чим кабачки дрібніші, тим вони смачніші

6 Червня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2184
Найсмачнішими будуть молоденькі кабачки невеликого розміру з тонкою шкіркою і ніжною м'якоттю.
Найсмачнішими будуть молоденькі кабачки невеликого розміру з тонкою шкіркою і ніжною м'якоттю. Фото: agrolife.ua

Як вибирати та зберігати ці овочі, та які страви з них найкраще готувати?

Кабачки хоч і складаються на 94% з води, але це не заважає їм мати у своєму складі пристойний список вітамінів і мікроелементів. Тому їсти ці овочі потрібно обов'язково, тим більше, що сезон саме розпочинається.

Як вибрати смачні кабачки?

  1. Найсмачнішими будуть молоденькі кабачки невеликого розміру з тонкою шкіркою і ніжною м'якоттю. З таких плодів можна готувати свіжі салати, навіть не піддаючи їх термічній обробці. Декількох хвилин маринування для цього цілком вистачить.
  2. Розмір кабачків не повинен бути надто великим – такі плоди мають жорстку й волокнисту м'якоть. Від страв із такого овочу ви не отримаєте задоволення.
  3. Шкірочка в кабачків повинна бути без пошкоджень і гнильних плям. Ідеально, якщо її легко проштрикнути нігтем.
  4. Кабачок повинен обов’язково бути пружним та твердим на дотик. М'який плід, швидше за все, зірваний давно й у ньому вже розпочалися процеси псування.

Правила зберігання

Кабачки потрібно тримати в холодильнику. Попередньо мити їх не потрібно, інакше є ризик пошкодження ніжної шкірочки. Краще складіть плоди в паперовий пакет і розмістіть у ящику для овочів. Так вони зможуть пролежати до одного тижня.

Що приготувати з кабачків?

Кулінарія знає величезну кількість рецептів з цього овочу. Обов’язково спробуйте приготувати корисну кабачкову піцу – такою можна ласувати тільки влітку. Для цього замініть класичне дріжджове тісто на кабачкове, яке зазвичай використовують для кабачкових оладок. З цих плодів виходять неймовірно смачні запіканки та навіть закусочні торти! Можливі з кабачків і перші страви: чудово поєднаються з іншими інгредієнтами в овочевих солянках, а також стануть «зіркою» в кабачковому крем-супі. Якщо додати трішки цього тертого овочу до м’ясного фаршу, то котлети здивують вас своєю соковитістю та оригінальним смаком. Ну і, звісно, класика страв з кабачків – кабачкова ікра. В домашніх умовах вона виходить в рази смачнішою, ніж магазинна.

кабачок, кабачки, порадник, як вибирати кабачки, зберігання кабачків, страви з кабачків, споживачу на замітку

Коментарі:

  Так  Ні, дякую