Гаряча тема:
- Війна
Ідеальний кекс із неймовірно красивим розрізом. А ще він дуже незвичний, адже в одному виробі поєднуються два абсолютно різних тіста. І кожне з них по своєму смачне. Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Жовте тісто:
5 жовтків (бажано з домашніх яєць, тоді колір тіста буде насиченіший),
90 г цукру,
100 мл молока,
50 мл рафінованої олії,
150 г борошна,
4 г розпушувача,
1 ст. л. лимонної цедри.
Біле тісто:
5 білків,
80 г цукру,
ванільний цукор,
дрібка солі,
50 мл молока,
50 мл рафінованої олії,
150 г борошна,
4 г розпушувача.
Додатково:
20 г какао (6 ч. л. з гіркою).
ПРИГОТУВАННЯ:
Форму для кексу змастити маслом і присипати тонким шаром борошна (в мене силіконова, тому я нічим не змащувала). Борошно окремо для кожного шару з'єднати з розпушувачем. Просіяти.
Жовтки з'єднати з цукром і збити у світлу пишну масу на максимальній швидкості міксера. Додати олію і продовжити збивати міксером. Додати половину борошна для цього шару й обережно перемішати лопаткою.
Влити молоко, перемішати, просіяти решту борошна, перемішати. Додати цедру лимона.
Білки з'єднати з дрібкою солі й збити на мінімальній швидкості міксера. Не перериваючи збивання, додати ванільний цукор і цукор невеликими порціями. Збільшити швидкість міксера до максимуму і збити в стійку глянсову масу.
У два прийоми влити олію, збиваючи на мінімальній швидкості міксера. Додати у два прийоми борошно, чергуючи його з молоком. Обережно змішати лопаткою.
Половину жовтого тіста викласти у форму.
Посипати через ситечко какао (2 ч. л з гіркою на шар).
Викласти половину білого тіста.
Знову посипати какао та повторити шари. Останній шар какао не посипати! Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 40-45 хвилин. Готовий кекс охолодити 5 хвилин в формі, після чого форму перевернути.
Охолоджений смаколик посипати цукровою пудрою або вкрити шоколадною глазур'ю (я розтопила білий та чорний шоколад:
Кекс вкрила чорним шоколадом, а на ньому зробила білі краплини, які потім розтягнула за допомогою зубочистки, щоб вийшли хаотичні візерунки).
Дати глазурі застигнути й нарізати кекс порційними шматками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: