ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Липня, 2020

Кекс «Загадка» ванільно-лимонний

10 Червня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 718
В одному виробі поєднуються два абсолютно різних тіста.
В одному виробі поєднуються два абсолютно різних тіста. Фото: автора

Неймовірно ефектна та смачна випічка з ніжною і вологою структурою.

Ідеальний кекс із неймовірно красивим розрізом. А ще він дуже незвичний, адже в одному виробі поєднуються два абсолютно різних тіста. І кожне з них по своєму смачне. Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Жовте тісто:

5 жовтків (бажано з домашніх яєць, тоді колір тіста буде насиченіший),

90 г цукру,

100 мл молока,

50 мл рафінованої олії,

150 г борошна,

4 г розпушувача,

1 ст. л. лимонної цедри.

Біле тісто:

5 білків,

80 г цукру,

ванільний цукор,

дрібка солі,

50 мл молока,

50 мл рафінованої олії,

150 г борошна,

4 г розпушувача.

Додатково:

20 г какао (6 ч. л. з гіркою).

ПРИГОТУВАННЯ:

Форму для кексу змастити маслом і присипати тонким шаром борошна (в мене силіконова, тому я нічим не змащувала). Борошно окремо для кожного шару з'єднати з розпушувачем. Просіяти.

Жовтки з'єднати з цукром і збити у світлу пишну масу на максимальній швидкості міксера. Додати олію і продовжити збивати міксером. Додати половину борошна для цього шару й обережно перемішати лопаткою.

Влити молоко, перемішати, просіяти решту борошна, перемішати. Додати цедру лимона.

Білки з'єднати з дрібкою солі й збити на мінімальній швидкості міксера. Не перериваючи збивання, додати ванільний цукор і цукор невеликими порціями. Збільшити швидкість міксера до максимуму і збити в стійку глянсову масу.

У два прийоми влити олію, збиваючи на мінімальній швидкості міксера. Додати у два прийоми борошно, чергуючи його з молоком. Обережно змішати лопаткою.

Половину жовтого тіста викласти у форму.

Посипати через ситечко какао (2 ч. л з гіркою на шар).

Викласти половину білого тіста.

Знову посипати какао та повторити шари. Останній шар какао не посипати! Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці 40-45 хвилин. Готовий кекс охолодити 5 хвилин в формі, після чого форму перевернути.

Охолоджений смаколик посипати цукровою пудрою або вкрити шоколадною глазур'ю (я розтопила білий та чорний шоколад:

Кекс вкрила чорним шоколадом, а на ньому зробила білі краплини, які потім розтягнула за допомогою зубочистки, щоб вийшли хаотичні візерунки).

Дати глазурі застигнути й нарізати кекс порційними шматками.

кекси, кекс, мафіни, капкейки, кекс загадка, кекс ванільно-лимонний, солодка випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую