Гаряча тема:
- Війна
В Україні кус-кус можна купити практично в будь-якому магазині. Спочатку цю крупу виготовляли з проса, потім як сировину почали використовувати манку. Її калорійність становить 335 ккал на 100 грамів продукту, завдяки чому ситість приходить швидко навіть після невеликої порції приготованої страви. Крім того, кус-кус дуже корисний. Він активно впливає на обмінні процеси в організмі, нормалізує травлення і роботу шлунково-кишкового тракту. В ньому містяться речовини, що покращують роботу мозку й відновлюють баланс води та солі в тканинах. Ця каша показана людям із низьким гемоглобіном і ослабленим імунітетом, які бажають поліпшити діяльність серцево-судинної системи. Для діабетиків страви з кус-кусу є справжнім порятунком, оскільки мають низький глікемічний індекс – підвищують цукор в крові дуже повільно.
Як правильно готувати?
*Ніколи не додавайте в кус-кус занадто багато рідини. Запам'ятайте просте правило: на один обсяг крупи додається точно такий самий обсяг рідини, тобто ідеальне співвідношення – 1:1.
*Не залишайте кус-кус запарюватися на занадто тривалий час, інакше він може перетворитися на суцільну грудку. Як тільки крупа вбере всю рідину, її слід акуратно перемішати, щоб відокремити зернинки одна від одної.
*Перед тим, як заливати кус-кус окропом, його бажано попередньо скропити оливковою олією, яка вкриє кожне зернятко тонкою оболонкою і допоможе зробити кашу розсипчастою. Те ж саме можна зробити й одразу ж після запарювання – в процесі розпушування кус-кусу.
*Для розпушування крупи намагайтеся використовувати виделку, оскільки ложка може призвести до склеювання зерняток.
*Туніський кус-кус дрібний, зернятка мають трішки більший розмір, ніж манка. Ізраїльський кус-кус (у вигляді великих пласких кульок) не передбачає запарювання. Його слід варити, як і пасту, а потім додавати в нього вершкове масло, щоб кульки не злипалися.
*За великим рахунком кус-кус не готується, а при запарюванні проходить процес регідрації, тобто, протягом 5-15 хвилин він вбирає в себе рідину. Якщо крупа стала м'якою і ніжною, значить вона готова до розпушування, а якщо все ще залишається хрусткою, її слід довше потримати під кришкою.
*Все що вам знадобиться для приготування кус-кусу – це лише окріп, сіль та шматочок вершкового масла.
*У кус-кус часто додають різні трави й спеції для того, щоб зробити його ароматним. Сухі спеції можна покласти ще на етапі запарювання. Викладати кашу на тарілку дуже зручно й красиво за допомогою кулінарного кільця для салатів.
*Готову кашу часто подають із петрушкою, м'ятою, кінзою, помідори, зеленою цибулею, часником, лимоном, оливками, чилі, гранатом, мигдалем та сушеними фруктами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: