ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Лісові гриби, смажені в сметані з білим вином

19 Червня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8137
Лісові гриби в сметані чудово смакують до молодої картопельки.
Лісові гриби в сметані чудово смакують до молодої картопельки. Фото: автора

Гриби в сметанному соусі завжди радують соковитістю, консистенцією і вишуканістю смаку, незважаючи на простоту приготування.

Гриби в сметані - страва, яка сподобається однаково і вегетаріанцям, і м'ясоїдам. Смажені або тушковані дарунки ліса можна подати як основну страву або гарнір.

ІНГРЕДІЄНТИ:

70 г вершкового масла,

1 кг свіжих лісових грибів,

1 велика цибулина,

250 мл домашньої жирної сметани,

50 мл натурального йогурту,

0,5 склянки білого сухого вина,

зелень кропу,

сіль та перець за смаком,

4-5 зубків часнику.

ПРИГОТУВАННЯ:

Гриби почистити та промити в солоній воді. Потім залити свіжою водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Відкинути гриби на друшляк і ретельно промити під проточною водою. Скласти їх в каструлю, знову залити  свіжою водою, підсолити та поставити варитися на 1,5 години.

Варені гриби відкинути на друшляк, промити та дати стекти воді.

Нагріти сковорідку, розтопити вершкове масло. Додати гриби, посолити та поперчити.

Смажити до утворення золотавої скоринки.

Додати в сковорідку з грибами подрібнену півкільцями цибулю.

Смажити 5 хвилин. Влити вино й тушкувати доти, доки рідина наполовину не випарується. Часник нарізати тонкими пластинками.

Додати до грибів із цибулею часник, йогурт та сметану.

Перемішати, тушкувати 5 хвилин. Кріп подрібнити й додати в сковорідку.

Тушкувати ще хвилину й можна знімати з плити.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такі грибочки чудово смакують до молодої картопельки.

білі гриби, лісові гриби, гриби, лісові гриби в сметані, гриби смажені в сметані, страви з грибів, грибні страви, смажені гриби

Коментарі:

  Так  Ні, дякую