ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Капусту романеско названо найкрасивішим овочем у світі

27 Червня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2362
Романеско має горіховий післясмак, чим вигідно вирізняється від інших своїх капустяних «сородичів».
Романеско має горіховий післясмак, чим вигідно вирізняється від інших своїх капустяних «сородичів». Фото: ogorodnik.net

А все тому, що вона виглядає, як фрактал – складна геометрична форма, в якій кожна мала частинка виглядає точно так само, як і великі частинки.

 Якщо відірвати одне суцвіття від основного качана, то можна побачити, що воно є його зменшеною версією. Вчені навіть назвали капусту романеско «математичним дивом». Проте, це диво природи, а не селекції. Завдяки своїй досконалій структурі романеско настільки красива, що її навіть варити шкода. Хоча вона й дуже смачна.

Цей вид капусти можна їсти в сирому вигляді, адже вона така ж хрустка, як і цвітна. Дехто запевняє, що романеско має горіховий післясмак, чим вигідно вирізняється від інших своїх капустяних «сородиичів». Вона добре поєднується зі всілякими соусами, а варити її потрібно так само, як, до прикладу, звичайну броколі.

капуста, гастроновини, гастро новини, гастрономічні статті, капуста романеско, найкрасивіший овоч, вид капусти, романеско

Коментарі:

  Так  Ні, дякую