ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Серпня, 2020

Хек, смажений у фритюрі

3 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 722
Хек зберігає смак та соковитість, виходить неймовірно ніжним!
Хек зберігає смак та соковитість, виходить неймовірно ніжним! Фото: автора

Соковита, ніжна рибка з хрусткою ароматною скоринкою!

Смажений хек, до якого ми всі так звикли, але по-новому. А все завдяки іншому способу теплової обробки. Готується така рибка дуже просто й швидко, а подобається всім без винятку! Хек зберігає смак та соковитість, виходить неймовірно ніжним! Яєчно-йогуртовий кляр також дуже вдалий – він смачний, під час обсмажування не «сповзає» з риби й дає рум’яну хрумку скоринку.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг хеку,

4 яйця,

100 г питного натурального йогурту,

2 ст. л. борошна,

сіль за смаком,

перець чорний мелений,

копчена паприка (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Хек нарізати порційними шматками, обсушити серветкою. Потім замаринувати їх на пів години у суміші солі, перцю та копченої паприки.

Збити в піну яйця з йогуртом за допомогою вінчика. Трішки підсолити та поперчити.

Додати у кляр борошно та ретельно перемішати. Рибне філе залити яєчно-йогуртовим кляром (переконайтеся, що кожен шматочок щедро огорнутий кляром зі всіх боків).

Влити в глибоку сковорідку олію (найкраще для фритюру використовувати кукурудзяну) в такій кількості, щоб вона повністю вкривала рибний шматочок. Розігріти фритюр та обсмажити хек до рум'яної скоринки. Готову рибу викладати на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: до столу рибка подається в гарячому вигляді, тому не потрібно чекати, доки вона охолоне. Для більшої естетичності прикрасьте її лимонними часточками та бальзамічним соусом.

 

смажена риба, хек, риба та морепродукти, риба, хек смажений у фритюрі, хек у фритюрі, хек у клярі, риба у фритюрі, риба у клярі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую