Гаряча тема:
- Війна
Смажений хек, до якого ми всі так звикли, але по-новому. А все завдяки іншому способу теплової обробки. Готується така рибка дуже просто й швидко, а подобається всім без винятку! Хек зберігає смак та соковитість, виходить неймовірно ніжним! Яєчно-йогуртовий кляр також дуже вдалий – він смачний, під час обсмажування не «сповзає» з риби й дає рум’яну хрумку скоринку.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг хеку,
4 яйця,
100 г питного натурального йогурту,
2 ст. л. борошна,
сіль за смаком,
перець чорний мелений,
копчена паприка (за бажанням).
ПРИГОТУВАННЯ:
Хек нарізати порційними шматками, обсушити серветкою. Потім замаринувати їх на пів години у суміші солі, перцю та копченої паприки.
Збити в піну яйця з йогуртом за допомогою вінчика. Трішки підсолити та поперчити.
Додати у кляр борошно та ретельно перемішати. Рибне філе залити яєчно-йогуртовим кляром (переконайтеся, що кожен шматочок щедро огорнутий кляром зі всіх боків).
Влити в глибоку сковорідку олію (найкраще для фритюру використовувати кукурудзяну) в такій кількості, щоб вона повністю вкривала рибний шматочок. Розігріти фритюр та обсмажити хек до рум'яної скоринки. Готову рибу викладати на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: до столу рибка подається в гарячому вигляді, тому не потрібно чекати, доки вона охолоне. Для більшої естетичності прикрасьте її лимонними часточками та бальзамічним соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: