Гаряча тема:
- Війна
Приготувати густий джем зі смородини цілком можливо без додавання загусників. Для цього лише потрібно дотримуватися технології та відповідних пропорцій. За цим рецептом десерт виходить неймовірно густим, крім того він має красивий колір свіжих ягід. Проте, його головний плюс – збереження більшої частини вітамінів та корисних речовин, що досягається завдяки мінімальній термічній обробці. Після закипання джем потрібно варити усього п’ять хвилин, за що його ще називають «п’ятихвилинкою».
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг смородини,
1 кг цукру (від кількості залежить густина джему).
ПРИГОТУВАННЯ:
Ягоди перебрати, видалити дрібні гілочки та листочки, ретельно промити під проточною водою. Відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Перетерти смородину занурювальним блендером або перекрутити через м’ясорубку.
Поставити на плиту та довести до кипіння.
Всипати цукор та перемішати.
Повернути ємність з джемом на плиту, знову довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити рівно 5 хвилин (піну можна не знімати, достатньо добре перемішати, адже в ній зберігається велика кількість вітамінів).
Розкласти гарячий джем у стерилізовані банки, закрити кришками (можна не вкутувати). Заготовка чудово зберігається у звичайній кладовці при кімнатній температурі.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: загусне джем після повного охолодження. Гаряче варення матиме рідкувату консистенцію. Орієнтуватися потрібно на колір – він не повинен змінитися.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: