ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Серпня, 2020

Густий смородиновий джем «Мармеладний»

9 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 922
Смородиновий джем чудово зберігається у звичайній кладовці при кімнатній температурі.
Смородиновий джем чудово зберігається у звичайній кладовці при кімнатній температурі. Фото: автора

Ласощі чудово тримають форму, тому взимку таку заготовку можна використовувати для приготування солодкої випічки, або ж намащувати джем на шматочок свіжого хрумкого батону.

Приготувати густий джем зі смородини цілком можливо без додавання загусників. Для цього лише потрібно дотримуватися технології та відповідних пропорцій. За цим рецептом десерт виходить неймовірно густим, крім того він має красивий колір свіжих ягід. Проте, його головний плюс – збереження більшої частини вітамінів та корисних речовин, що досягається завдяки мінімальній термічній обробці. Після закипання джем потрібно варити усього п’ять хвилин, за що його ще називають «п’ятихвилинкою».

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг смородини,

1 кг цукру (від кількості залежить густина джему).

ПРИГОТУВАННЯ:

Ягоди перебрати, видалити дрібні гілочки та листочки, ретельно промити під проточною водою. Відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Перетерти смородину занурювальним блендером або перекрутити через м’ясорубку.

Поставити на плиту та довести до кипіння.

Всипати цукор та перемішати.

Повернути ємність з джемом на плиту, знову довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити рівно 5 хвилин (піну можна не знімати, достатньо добре перемішати, адже в ній зберігається велика кількість вітамінів).

Розкласти гарячий джем у стерилізовані банки, закрити кришками (можна не вкутувати). Заготовка чудово зберігається у звичайній кладовці при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: загусне джем після повного охолодження. Гаряче варення матиме рідкувату консистенцію. Орієнтуватися потрібно на колір – він не повинен змінитися.

 

 

 

джем, варення, домашні заготовки, конфітюр, джем зі смородини, консервація, домашній погрібець, смородиновий джем, джем п`ятихвилинка, густий джем, смородиновий джем мармеладний, смородина, заготовки зі смородини

Коментарі:

  Так  Ні, дякую