Гаряча тема:
- Війна
Якщо вам здається, що подати м'ясо в компанії з черешнею не найкраща ідея, обов’язково спробуйте цю неймовірно закуску. Технологія приготування схожа з «Маринованими сливами», рецепт яких уже є у Гурмані, але смак відрізняється. Скажу відверто, що для мене ця заготовка стала відкриттям цього сезону. Тепер ось дивуюся, чому це я не натрапила на такий розкішний рецепт раніше. На процес маринування черешні у вас піде чотири дні, але по-справжньому вона вбере весь спектр смаку й аромату спецій лише через кілька місяців. Хоча уже на цьому початковому етапі мені закуска шалено сподобалася.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г черешні з кісточкою.
Маринад:
350 г цукру,
350 мл яблучного оцту,
лавровий листок,
гвоздика,
зірочка анісу,
кардамон,
шматочок палички кориці,
перець чорний горошком,
перець запашний,
сіль – за смаком (я поклала 1 ч. л. без гірки).
ПРИГОТУВАННЯ:
Черешню ретельно перебрати, видаливши плодоніжки та помити під проточною водою (найкраще для маринування підходять рожеві та білі сорти).
Для маринаду: змішати оцет, цукор, лавровий листок, всі спеції та сіль. Довести все до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
Черешню залити киплячим маринадом, закрити ємність кришкою і відставити до повного охолодження.
Потім маринад злити, знову закип'ятити його і залити ним черешню. У перший день таку процедуру слід виконувати 4(!) рази. Наступні два дні – маринад зливати та кип’ятити по 2 рази. На четвертий день поставити на плиту черешню разом із маринадом і знову довести до кипіння.
Перелити все в стерилізовану банку та закрити стерильною металевою кришкою (у мене гвинтова твіст-оф). Перевернути догори дном та вкутати до охолодження.
Зберігати заготовку можна у звичайній коморі.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: