ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Серпня, 2020

Черешня маринована на зиму – чудова закуска до м’яса

10 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 828
Такі пряні ароматні ягідки зроблять смак будь-якої м'ясної страви набагато яскравішим і пікантнішим.
Такі пряні ароматні ягідки зроблять смак будь-якої м'ясної страви набагато яскравішим і пікантнішим. Фото: автора

Такі пряні ароматні ягідки зроблять смак будь-якої м'ясної страви набагато яскравішим і пікантнішим.

Якщо вам здається, що подати м'ясо в компанії з черешнею не найкраща ідея, обов’язково спробуйте цю неймовірно закуску. Технологія приготування схожа з «Маринованими сливами», рецепт яких уже є у Гурмані, але смак відрізняється. Скажу відверто, що для мене ця заготовка стала відкриттям цього сезону. Тепер ось дивуюся, чому це я не натрапила на такий розкішний рецепт раніше. На процес маринування черешні у вас піде чотири дні, але по-справжньому вона вбере весь спектр смаку й аромату спецій лише через кілька місяців. Хоча уже на цьому початковому етапі мені закуска шалено сподобалася.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г черешні з кісточкою.

Маринад:

350 г цукру,

350 мл яблучного оцту,

лавровий листок,

гвоздика,

зірочка анісу,

кардамон,

шматочок палички кориці,

перець чорний горошком,

перець запашний,

сіль – за смаком (я поклала 1 ч. л. без гірки).

ПРИГОТУВАННЯ:

Черешню ретельно перебрати, видаливши плодоніжки та помити під проточною водою (найкраще для маринування підходять рожеві та білі сорти).

Для маринаду: змішати оцет, цукор, лавровий листок, всі спеції та сіль. Довести все до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Черешню залити киплячим маринадом, закрити ємність кришкою і відставити до повного охолодження.

Потім маринад злити, знову закип'ятити його і залити ним черешню. У перший день таку процедуру слід виконувати 4(!) рази. Наступні два дні – маринад зливати та кип’ятити по 2 рази. На четвертий день поставити на плиту черешню разом із маринадом і знову довести до кипіння.

Перелити все в стерилізовану банку та закрити стерильною металевою кришкою (у мене гвинтова твіст-оф). Перевернути догори дном та вкутати до охолодження.

Зберігати заготовку можна у звичайній коморі.

домашні заготовки, маринування, заготовки з черешні, черешні, черешня, маринована черешня, черешня маринована на зиму, закуска з черешні, закуска, закуски, домашній погрібець, маринована черешня до м`яса

Коментарі:

  Так  Ні, дякую