Гаряча тема:
- Війна
Зазвичай, для дріжджового тіста я використовую молоко, але сьогодні хочу запропонувати рецепт на основі води з олією. Тісто виходить дуже ніжним, «слухняним» в роботі, а після випікання рулетів м’якуш буквально як пух! Єдина умова – використовувати не сухі дріжджі, а пресовані.
ІНГРЕДІЄНТИ:
600 г борошна,
1 склянка води,
4 ст. л. рафінованої олії,
50 г вершкового масла,
3 яйця,
20 г пресованих дріжджів,
1 склянка цукру,
3 ст. л. цукрової пудри,
мелена кориця,
ванільний цукор,
2-2,5 склянки черешні без кісточок.
Склянка – 250 мл.
ПРИГОТУВАННЯ:
Закип’ятити воду з олією і дати суміші охолонути (вона повинна бути теплою). Додати дріжджі, 1 ст. л. цукру і 4 ст. л. борошна. Добре все перемішати й залишити опару на 15-20 хвилин в теплому місці.
Просіяти борошно в миску й додати корицю та ванільний цукор. Ретельно перемішати. В опару, яка підійшла, додати два яйця, попередньо розтоплене масло, 4-5 ст. л. цукру, перемішати. Вилити суміш у борошно. Замісити тісто. Наприкінці додати 1 ст. л. олії. Знову добре вимісити десь хвилин 10.
Накрити чистим рушником і дати підійти в теплому місці (приблизно 1,5 години).
Черешні (якщо у вас заморожені, то повністю розморозити) звільнити від кісточок. Посипати цукром, який залишився (його кількість коригуйте на свій смак: якщо черешня солодка – кладіть менше, якщо кислувата – більше). Перемішати та відкинути на сито (зайвий цукровий сироп стече).
Готове тісто обім’яти на робочій поверхні, посипаній борошном.
Тісто розділити на декілька частин і кожну розкачати в прямокутний пласт.
По поверхні тіста розкласти начинку та скрутити все в рулет, загнувши краї. Перенести вироби на змащене маслом деко. Дати 30 хвилин відпочити.
Змастивши поверхню збитим яйцем, відправити рулети в розігріту до 200°С духовку на 35-40 хвилин (режим «верх-низ»+«конвекція»).
Дістати рулети з духовки, накрити пергаментом та дати охолонути.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: