ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Дріжджовий рулет з черешнею

13 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4690
Ніжна, пухка та ароматна здоба із золотавою скоринкою та соковитою літньою черешнею!
Ніжна, пухка та ароматна здоба із золотавою скоринкою та соковитою літньою черешнею! Фото: автора

Асортимент солодкої випічки дуже різноманітний, але що може бути смачнішим, ніж ароматна здоба із золотавою скоринкою? Тільки здоба із соковитою літньою черешнею!

Зазвичай, для дріжджового тіста я використовую молоко, але сьогодні хочу запропонувати рецепт на основі води з олією. Тісто виходить дуже ніжним, «слухняним» в роботі, а після випікання рулетів м’якуш буквально як пух! Єдина умова – використовувати не сухі дріжджі, а пресовані.

ІНГРЕДІЄНТИ:

600 г борошна,

1 склянка води,

4 ст. л. рафінованої олії,

50 г вершкового масла,

3 яйця,

20 г пресованих дріжджів,

1 склянка цукру,

3 ст. л. цукрової пудри,

мелена кориця,

ванільний цукор,

2-2,5 склянки черешні без кісточок.

Склянка – 250 мл.

ПРИГОТУВАННЯ:

Закип’ятити воду з олією і дати суміші охолонути (вона повинна бути теплою). Додати дріжджі, 1 ст. л. цукру і 4 ст. л. борошна. Добре все перемішати й залишити опару на 15-20 хвилин в теплому місці.

Просіяти борошно в миску й додати корицю та ванільний цукор. Ретельно перемішати. В опару, яка підійшла, додати два яйця, попередньо розтоплене масло, 4-5 ст. л. цукру, перемішати. Вилити суміш у борошно. Замісити тісто. Наприкінці додати 1 ст. л. олії. Знову добре вимісити десь хвилин 10.

Накрити чистим рушником і дати підійти в теплому місці (приблизно 1,5 години).

Черешні (якщо у вас заморожені, то повністю розморозити) звільнити від кісточок. Посипати цукром, який залишився (його кількість коригуйте на свій смак: якщо черешня солодка – кладіть менше, якщо кислувата – більше). Перемішати та відкинути на сито (зайвий цукровий сироп стече).

Готове тісто обім’яти на робочій поверхні, посипаній борошном.

Тісто розділити на декілька частин і кожну розкачати в прямокутний пласт.

По поверхні тіста розкласти начинку та скрутити все в рулет, загнувши краї. Перенести вироби на змащене маслом деко. Дати 30 хвилин відпочити.

Змастивши поверхню збитим яйцем, відправити рулети в розігріту до 200°С духовку на 35-40 хвилин (режим «верх-низ»+«конвекція»).

Дістати рулети з духовки, накрити пергаментом та дати охолонути.

 

солодка випічка, штрудель, вертути, здобна випічка, дріжджовий рулет, рулети, вертут, вертута, рулет, дріжджове тісто, здобний рулет, дріжджовий рулет з черешнею, черешня, випічка з черешнею

Коментарі:

  Так  Ні, дякую