Гаряча тема:
- Війна
Готується суп швидко й просто, а результат обов’язково потішить, особливо, якщо ви прихильник грибів. Горошок у цій першій страві можна використовувати як молодий свіжий, так і заморожений або консервований. Що ж до грибів, то підійдуть і печериці, проте особливо смакує суп із лісовими грибами – з ними аромат виходить набагато інтенсивніший і смак в рази цікавіший.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3,5 л м'ясного бульйону (краще курячого),
350 г молодого зеленого горошку (цього разу в мене свіжий),
5-6 молодих картоплин середнього розміру,
1 морквина,
400 г будь-яких грибів (у мене мікс лісових: лисички, білі, підберезники),
1 цибулина,
3 зубки часнику,
суміш перців мелена,
лавровий листок,
сіль за смаком,
зелень петрушки.
ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізати невеликими кубиками картоплю.
Лісові гриби попередньо відварити протягом години, промити та відкинути на друшляк (шампіньйони просто почистити, помити та порізати пластинками).
Моркву нарізати півмісяцем (за бажанням, можна натерти на тертці), цибулю – дрібним кубиком.
Часник дрібно посікти ножем.
Зварити куряче м’ясо, вийняти його з каструлі, відділити від кісток і повернути назад в бульйон. Покласти гриби, варити 10-15 хвилин. Потім - картоплю. Варити до напівготовності й додати горошок.
На сковорідці на олії спасерувати моркву та цибулю. Коли остання стане напівпрозорою, додати часник. Смажити все, помішуючи, ще 3-5 хвилин.
Покласти засмажку у суп, посолити, поперчити, додати лавровий листок та довести до кипіння. Варити ще 5 хвилин. Наприкінці додати подрібнену зелень петрушки.
Накрити каструлю кришкою та вимкнути вогонь. Дати настоятися 5 хвилин і можна подавати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: