Гаряча тема:
- Війна
Запечені кабачки з різними начинками користуються великою популярністю серед господинь. Одне з найсмачніших поєднань – це кабачки з м'ясним фаршем і рисом. У літній сезон рекомендую обов’язково спробувати кабачкові… «голубці». Страва готується набагато простіше, ніж класичні голубці з капустою, хоча й дуже схожа за смаком. Кабачки виходять дуже ніжними, ароматними, соковитими!
ІНГРЕДІЄНТИ:
3-4 невеликих кабачки.
600-700 м’ясного фаршу (в мене цього разу свинина),
100 г рису,
1 велика цибулина,
2 морквини,
2 зубки часнику,
сіль за смаком,
суміш перців мелена.
Для заливки:
300 мл сметани,
100 г кетчупу,
сіль,
0,5 ч. л. солодкої паприки.
ПРИГОТУВАННЯ:
Рис зварити до стану «аль денте» (практично до готовності). Відкинути на друшляк та промити.
М’ясо перекрутити через м’ясорубку.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Підсмажити овочі на олії.
В мисці змішати м’ясний фарш, рис та засмажку.
Додати вичавлений часник, посолити та поперчити. Фарш ретельно перемішати.
У молодих кабачків видалити кінчики та нарізати не дуже товстими кружальцями.
На кожен шматочок покласти трохи фаршу й рівномірно розподілити його.
Складати кабачки з фаршем у форму для запікання один біля одного ребром (якщо форма кругла – по колу, якщо квадратна – рядами). В такий спосіб заповнити всю ємність.
Заливка: ретельно змішати сметану, кетчуп, сіль та паприку.
Залити кабачки сметанно-томатним соусом. Рівномірно розподілити його.
Запікати страву в розігрітій до 180ºC духовці, приблизно 1,5 години (до м’якості кабачків; форму можна накрити фольгою, а наприкінці запікання її зняти, щоб запіканка трохи підрум’янилася).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для начинки підійде будь-який м’ясний фарш: зі свинини та яловичини, індички або курки. Крім цього, її смак можна зробити цікавішим та насиченішим, додавши обсмажені дрібно нарізані гриби, болгарський перець, або різні спеції і пряні трави (орегано, базилік, майоран тощо). Кетчуп можна замінити на свіжі помідори чи томатну пасту. За бажанням страву можна посипати зверху тертим сиром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: