ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня, 2020

Кабачки з фаршем в духовці – альтернатива голубцям

15 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1037
У літній сезон рекомендую обов’язково спробувати кабачкові «голубці».
У літній сезон рекомендую обов’язково спробувати кабачкові «голубці». Фото: автора

Мінімум праці й смачна швидка вечеря готова!

Запечені кабачки з різними начинками користуються великою популярністю серед господинь. Одне з найсмачніших поєднань – це кабачки з м'ясним фаршем і рисом. У літній сезон рекомендую обов’язково спробувати кабачкові… «голубці». Страва готується набагато простіше, ніж класичні голубці з капустою, хоча й дуже схожа за смаком. Кабачки виходять дуже ніжними, ароматними, соковитими!

ІНГРЕДІЄНТИ:

3-4 невеликих кабачки.

600-700 м’ясного фаршу (в мене цього разу свинина),

100 г рису,

1 велика цибулина,

2 морквини,

2 зубки часнику,

сіль за смаком,

суміш перців мелена.

Для заливки:

300 мл сметани,

100 г кетчупу,

сіль,

0,5 ч. л. солодкої паприки.

ПРИГОТУВАННЯ:

Рис зварити до стану «аль денте» (практично до готовності). Відкинути на друшляк та промити.

М’ясо перекрутити через м’ясорубку.

Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Підсмажити овочі на олії.

В мисці змішати м’ясний фарш, рис та засмажку.

Додати вичавлений часник, посолити та поперчити. Фарш ретельно перемішати.

У молодих кабачків видалити кінчики та нарізати не дуже товстими кружальцями.

На кожен шматочок покласти трохи фаршу й рівномірно розподілити його.

Складати кабачки з фаршем у форму для запікання один біля одного ребром (якщо форма кругла – по колу, якщо квадратна – рядами). В такий спосіб заповнити всю ємність.

Заливка: ретельно змішати сметану, кетчуп, сіль та паприку.

Залити кабачки сметанно-томатним соусом. Рівномірно розподілити його.

Запікати страву в розігрітій до 180ºC духовці, приблизно 1,5 години (до м’якості кабачків; форму можна накрити фольгою, а наприкінці запікання її зняти, щоб запіканка трохи підрум’янилася).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для начинки підійде будь-який м’ясний фарш: зі свинини та яловичини, індички або курки. Крім цього, її смак можна зробити цікавішим та насиченішим, додавши обсмажені дрібно нарізані гриби, болгарський перець, або різні спеції і пряні трави (орегано, базилік, майоран тощо). Кетчуп можна замінити на свіжі помідори чи томатну пасту. За бажанням страву можна посипати зверху тертим сиром.

 

 

 

кабачки, кабачкова запіканка, кабачки з фаршем в духовці, овочі, овочеві страви, страви з овочів, м`ясо та субпродукти, страви з фаршем, фарш, кабачкові голубці, фаршировані голубці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую