Гаряча тема:
- Війна
Попри високу калорійність, я від таких пончиків не відмовлюся ніколи! На сирно-дріжджовому тісті вони виходять набагато ніжнішими та пухкішими, ніж класичні дріжджові. Крім того, вони довше не черствіють. Вишня є ідеальною начинкою для такої випічки. Однак не менш смачними пончики виходять із вареною згущенкою, шоколадом, абрикосами тощо.
ІНГРЕДІЄНТИ:
700 г борошна,
40 г пресованих дріжджів,
100 г вершкового масла,
100 г цукру,
400 г кисломолочного сиру,
2 яйця,
2 яєчних жовтки,
1 склянка молока,
ванілін,
400-500 г вишні без кісточки,
цукрова пудра (для посипання).
Вихід: 52 штуки.
ПРИГОТУВАННЯ:
Молоко нагріти і з'єднати з 1 ст. л. борошна та 1 ст. л. цукру. Додати подрібнені дріжджі, ретельно розмішати до розчинення всіх складових та залишити суміш бродити на 15 хвилин.
Масло розтопити в мікрохвильовці.
Збити блендером сир, яйця, жовтки, цукор та ванілін.
Влити розтоплене масло, ретельно перемішати.
З'єднати разом дріжджову та сирну маси. В декілька прийомів просіяти борошно. Тісто вимішати й прибрати на годину в тепле місце, накривши рушничком.
Вишні без кісточки перемішати з цукром за смаком та відкинути на сито чи друшляк, щоб стік зайвий сік.
Тісто злегка помісити на щедро посипаній борошном поверхні (воно буде рідкуватим, але не намагайтеся додавати багато борошна – пончики будуть «забитими»; достатньо підпилювати робочу поверхню та качалку). Розділити його на дві частини. Кожну розкачати у вигляді палянички.
За допомогою склянки або чашки вирізати з тіста кружальця (щоразу слід щедро вмочувати ємність у борошно, щоб заготовки не прилипали до її стінок).
Розкласти на кружальця начинку.
Краї зібрати до купи й ретельно защипнути. Скачати кульку (за потреби під час формування пончиків руки занурювати в борошно).
Смажити у розігрітій олії.
Потім перевернути на інший бік (до появи золотавого відтінку).
Викласти пончики спочатку на паперовий рушник, щоб стекли надлишки жиру. Потім перекласти на обробну дошку.
Щедро притрусити смаколики цукровою пудрою зі всіх сторін.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в готовому тісті цукор практично не відчувається, тож пудри не жалійте!
Ось такий ніжний м'якуш всередирні (при цьому скоринка залишається хрумкою!):
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: