ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня, 2020

Ікра кабачкова на зиму

20 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4678
Ікра виходить яскраво-помаранчевого кольору, має приємний аромат та добре «тримає» ложку.
Ікра виходить яскраво-помаранчевого кольору, має приємний аромат та добре «тримає» ложку. Фото: автора

Кабачковий сезон у розпалі, тож саме час заготовити смачну, ніжну й ароматну закуску!

Ікра виходить яскраво-помаранчевого кольору, має приємний аромат та добре «тримає» ложку. Готувати заготовку дуже просто, а смак нікого не залишить байдужим.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,7 кг кабачків (почищених),

400 г моркви,

400 г цибулі,

3 томати,

1 ст. л. солі,

3 ст. л. цукру,

1 ст. л. паприки,

2 ст. л. винного оцту (6%),

0,5 ч. л. суміші перців,

3 зубки часнику,

100 г томатної пасти,

100 мл рафінованої олії,

тим’ян (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Кабачки почистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками та викласти в сковорідку з розігрітою олією. Смажити до прозорості.

Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками. Додати овочі в сковорідку з кабачками.

З моменту закипання тушкувати на маленькому вогні годину (періодично помішувати). Додати порізані кубиками томати, перемішати й тушкувати 10 хвилин.

Покласти до овочів сіль, цукор, всі спеції та томатну пасту. Готувати ще 10 хвилин. Наприкінці вичавити часник, перемішати й тушкувати ще 3-5 хвилин.

Зняти ікру з вогню й подрібнити блендером до однорідного кремоподібного стану.

В останню чергу влити оцет. Поставити на вогонь, перемішати, прикрити кришкою (суміш «стріляє»!), дати покипіти хвилину-другу. Викласти ікру в стерилізовані банки, закрити кришками, перевернути, вкутати й залишити до повного охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я відклала трохи ікри «на пробу», до неї додала ще трохи часнику. Дуже смачна, особливо на наступний день.





кабачки, домашні заготовки, ікра, овочева ікра, кабачкова ікра, овочі, закуска, закуски, овочеві страви, страви з овочів, домашній погрібець, ікра з кабачків, заготовки з кабачків

Коментарі:

  Так  Ні, дякую