ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Хрумкі малосольні огірки «Добові»

21 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6615
Цей варіант малосольних огірків перевершив всі очікування - мінімум витрат та максимум результату!
Цей варіант малосольних огірків перевершив всі очікування - мінімум витрат та максимум результату! Фото: автора

Ми дуже любимо малосольні огірки і я солила їх різними способами — сухим і в мінеральній воді, але цей варіант перевершив всі очікування!

Не знаю, як вам, але коли з'являється молода картопелька, мені моторошно хочеться малосольного огірочка до неї. Цьогоріч вирішила випробувати рецепт, який давно відмітила в книзі Білоцерківської «Рецептиші». Огірки вийшли дуже смачними й хрусткими. При мінімальних витратах продуктів і часу.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Огірки (скільки поміститься в банку на 3 л),

3-4 зубки часнику,

листя хрону,

суцвіття кропу,

зерна гірчиці,

3 ст. л. солі грубого помелу гіркою).

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки помити, замочити у воді кімнатної температури на 2-3 години. Потім відрізати кінці з обох боків.

Кріп та листя хрону ретельно помити, зубки часнику порізати не дуже дрібно. Скласти на дно банки. Зверху викласти підготовлені огірочки. 

Насипати сіль та зерна гірчиці, залити окропом з чайника. Накрити кришкою і кілька разів перевернути банку, щоб сіль розчинилася. Потім зняти кришку і залишити банку з огірками на столі на добу. Потім банку закрити кришкою і поставити в холодильник.



огірки, малосольні огірки, домашні заготовки, соління, квашені огірки, консервація на зиму, заготовки на зиму, малосольні огірки добові, домашній погрібець

Коментарі:

  Так  Ні, дякую