ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Літній зелений борщ з молодим горошком та кукурудзою

26 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4331
Оригінальна літня варіація українського зеленого борщу.
Оригінальна літня варіація українського зеленого борщу. Фото: автора

Дуже легка, але неймовірно смачна перша страва з молодих овочів.

Варити борщ можна як на легкому бульйоні з курки або телятини, так і на кісточці зі свинини. Хоча дехто готує цей супчик взагалі на овочевому бульйоні. Теж виходить дуже смачно, а ще дієтично. Це ще одна цікава варіація нашого українського зеленого борщу, яку варто спробувати всім, хто любить молодий зелений горошок та варену чи консервовану кукурудзу.

ІНГРЕДІЄНТИ:

3,5 л води,

300-400 г курятини (телятини, свинини тощо),

600 г молодої картоплі,

5 варених яєць,

200 г щавлю,

1 склянка молодого зеленого горошку (можна використовувати заморожений, що я цього разу й зробила),

1 склянка зерен вареної кукурудзи,

1 велика цибулина,

2 середні молоді морквини,

зелень за смаком (кріп, петрушка, зелена цибуля, селера),

сіль за смаком,

мелений чорний перець,

лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курятину порубати порційними шматками, відварити до готовності, вийняти з бульйону, відділити від кісток та повернути назад у каструлю. Молоду картоплю почистити, нарізати кубиками.

Покласти картоплю в киплячий бульйон. Після закипання зняти піну, варити до напівготовності.

Цибулю нарізати дрібними кубиками. Одну морквину натерти на тертці з грубими вічками, а іншу – нарізати тонкими кружальцями.

Викласти підготовлені овочі на розігріту з олією сковорідку, обсмажити до прозорості цибулі.

Додати засмажку до картоплі. Посолити та поперчити за смаком, покласти лавровий листок. 

Варені яйця нарізати кубиками та додати їх до картоплі із засмажкою.

Після цього додати зелений горошок (якщо використовуєте заморожений, то розморожувати його не потрібно).

Кукурудзу відварити в качані, зрізати ножем зерна (можна використовувати заморожену чи консервовану з баночки).

Покласти зерна кукурудзи в каструлю з борщем разом із дрібно нарізаним щавлем.

Кріп, петрушку та зелену цибулю також подрібнити.

З’єднати всі складові в каструлі.

Ретельно перемішати та варити борщ ще 7-10 хвилин.

Подавати страву зі сметаною.

 

 

перші страви, борщ, зелень, зелений борщ, літній зелений борщ, зелений борщ із молодим горошком та кукурудзою, зелений горошок, варена кукурудза, супи, суп, перша страва, українська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую