ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Серпня, 2020

Шніцель по-віденськи

27 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 727
Подавати шніцель гарячим, поки панірування хрустке.
Подавати шніцель гарячим, поки панірування хрустке. Фото: автора

Традиційно цю страву готують із телятини, проте зі свинини вона теж виходить неймовірно смачною.

Характерними для віденського шніцеля є так звані хвилі, які виходять на панірувальній скоринці після смаження. Важлива деталь – смажать таку відбивну на топленому маслі або свинячому жирі. В жодному разі не на рослинній олії! Подають відбивну обов'язково з лимоном (його потрібно вичавити на шніцель!).

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г свинячої вирізки,

3 яйця,

борошно (для панірування),

панірувальні сухарі,

свинячий жир,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

М'якоть свинини нарізати у вигляді тонких стейків і відбити як на відбивні (щоб шматочки були завтовшки не більше 5-6 мм). Трохи посолити та поперчити. Скласти шматочки один на одного й залишити маринуватися приблизно на 20-30 хвилин.

Запанірувати відбивну спочатку в борошні.

Потім занурити в збиті та підсолені яйця.

Наостанок – запанірувати в панірувальних сухарях.

Смажити шніцель на добре розігрітому жирі з обох сторін до золотавої скориночки.

Подавати страву гарячою, поки панірування хрустке.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже рекомендую скуштувати шніцель, поливши його лимоном.

м`ясо та субпродукти, шніцель по-віденськи, австрійська кухня, німецька кухня, віденська кухня, страви зі свинини, шніцель, віденський шніцель, свинина, свиняча вирізка, відбивні, відбивна

Коментарі:

  Так  Ні, дякую