Гаряча тема:
- Війна
На просторах інтернету ця заготовка «гуляє» під назвою «Анкл бенс з кабачками». Тобто, безіменний автор рецепту наводив паралелі з відомим американським овочево-томатним соусом, який був популярним у 90-ті роки. Приємний для ока зовнішній вигляд різнокольорових шматочків плодів і червоного соку томатів, виграшно виглядає і в тарілці, і в банці. Кабачкове лечо чудово доповнює смак м'яса, риби, круп, макаронів, картоплі та рису. Його також можна використовувати як самостійну вегетаріанську страву. Зберігається заготовка навіть при кімнатній температурі. Якщо кабачки використовуватимете перезрілі, потрібно обов'язково видалити насіння та почистити шкірку.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1,5 кг кабачків,
1,2 кг болгарського перцю,
300 г цибулі,
300 г моркви,
1 кг помідорів,
600 мл води,
300 г кетчупу,
200 мл рафінованої олії,
60 г солі,
400 г цукру,
20 г карі,
15 г меленого коріандру,
60 мл оцту.
ПРИГОТУВАННЯ:
Воду з олією налити в каструлю, додати сіль, цукор, кетчуп, перемішати. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити приблизно 5 хвилин.
Кабачки помити, почистити, нарізати невеликими кубиками.
Болгарський перець помити, почистити від насіння, нарізати шматочками.
Помідори помити, нарізати часточками.
Цибулю подрібнити півкільцями.
Моркву натерти на тертці з великими вічками.
У киплячий маринад покласти всі підготовлені овочі, перемішати.
Варити 50 хвилин під закритою кришкою.
Приправити лечо карі та коріандром, влити оцет. Проварити все разом ще 5 хвилин. Розкласти салат в попередньо простерилізовані банки, закрити кришками. Вкутати заготовки пледом та залишити до повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: