ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня, 2020

Абрикосовий джем із лимоном та корицею

29 Липня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 733
Для джему найкраще використовувати абрикоси, які добре дозріли.
Для джему найкраще використовувати абрикоси, які добре дозріли. Фото: автора

Цей джем точно прикрасить ваше зимове сімейне чаювання і нагадає про спекотне літо!

Завдяки лимонному соку джем зберігає світло-бурштиновий колір, а кориця й цедра збагачують його смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 кг абрикосів без кісточок,

2 г цукру,

1 паличка кориці,

сік і цедра половини лимона.

ПРИГОТУВАННЯ:

З абрикосів видалити кісточку.

Половинки скласти в каструлю з товстим дном, перешаровуючи цукром.

Залишити на кілька годин, щоб виділився сік.

Поставити на плиту та довести до кипіння й проварити на маленькому вогні 10 хвилин.

Додати у джем паличку кориці, терту лимонну цедру та лимонний сік.

Зняти каструлю з плити, дати суміші трохи охолонути та ретельно перебити все блендером до стану однорідного пюре.

Варити до загустіння на маленькому вогні (у мене пішло близько 40-45 хвилин).

Готовність можна перевірити, крапнувши краплину на холодну тарілку. Якщо вона не розтікається – смаколик готовий.

Розлити гарячий джем в стерилізовані банки й закрити кришками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для джему найкраще використовувати абрикоси, які добре дозріли.

джем, абрикосовий джем, домашні заготовки, джем з абрикосів, варення, заготовки з абрикосів, абрикосовий джем з лимоном та корицею

Коментарі:

  Так  Ні, дякую