ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Вересня, 2020

Абрикосовий конфітюр на агарі

3 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 685
Абрикосовий конфітюр дуже схожий на мармеладний соус.
Абрикосовий конфітюр дуже схожий на мармеладний соус. Фото: автора

Універсальна солодка заготовка на зиму.

Конфітюр — це європейська заготовка на зиму, яка вже набула поширення і в нашій країні. Вона нагадує звичайне варення, але на відміну від нього консистенція конфітюру більш щільна, однорідніша й густіша. Схожа на мармеладний соус. Абрикосовий конфітюр готується досить просто і кількість інгредієнтів для його приготування мінімальна. Цей смаколик можна подати до столу і чаю як самостійні ласощі, або використовувати як начинку для різної солодкої випічки.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг абрикосів

1 кг цукру,

ванілін,

1-2 краплі мигдального ароматизатора,

1 ч. л. агар-агару.

ПРИГОТУВАННЯ:

Абрикоси помити, кісточки видалити кщо плоди досить тверді й недостиглі — порізати їх кубиком).

Всипати цукор і залишити при кімнатній температурі на 2,5-3 години.

Поставити каструлю на плиту, довести суміш до кипіння і поварити п'ять хвилин. Потім охолодити й знову дати п'ять хвилин покипіти.

Охолодити, повернути на плиту, додати ванілін і втретє довести до кипіння. Знову поварити п'ять хвилин. У гарячий абрикосовий конфітюр всипати агар-агар і додати декілька крапель мигдальної есенції. Перемішати, щоб агар-агар не залишив у конфітюрі грудочки.

Розлити в чисті банки, закрити кришками.

конфітюр, абрикоси, домашні заготовки, домашній погрібець, варення, джем, абрикосовий конфітюр на агарі, абрикосовий конфітюр, конфітюр з абрикосів, абрикос

Коментарі:

  Так  Ні, дякую