Гаряча тема:
- Війна
Конфітюр — це європейська заготовка на зиму, яка вже набула поширення і в нашій країні. Вона нагадує звичайне варення, але на відміну від нього консистенція конфітюру більш щільна, однорідніша й густіша. Схожа на мармеладний соус. Абрикосовий конфітюр готується досить просто і кількість інгредієнтів для його приготування мінімальна. Цей смаколик можна подати до столу і чаю як самостійні ласощі, або використовувати як начинку для різної солодкої випічки.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг абрикосів
1 кг цукру,
ванілін,
1-2 краплі мигдального ароматизатора,
1 ч. л. агар-агару.
ПРИГОТУВАННЯ:
Абрикоси помити, кісточки видалити (якщо плоди досить тверді й недостиглі — порізати їх кубиком).
Всипати цукор і залишити при кімнатній температурі на 2,5-3 години.
Поставити каструлю на плиту, довести суміш до кипіння і поварити п'ять хвилин. Потім охолодити й знову дати п'ять хвилин покипіти.
Охолодити, повернути на плиту, додати ванілін і втретє довести до кипіння. Знову поварити п'ять хвилин. У гарячий абрикосовий конфітюр всипати агар-агар і додати декілька крапель мигдальної есенції. Перемішати, щоб агар-агар не залишив у конфітюрі грудочки.
Розлити в чисті банки, закрити кришками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: