Гаряча тема:
- Війна
Кекс — справжня насолода! Для домашнього чаювання — ідеальна випічка. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій. До речі, замість абрикосів можна використовувати сливи чи персики.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г абрикосів (персиків, слив, нектаринів),
200 г цукру,
2 ч. л. ванільного цукру,
150 г вершкового масла,
5 яєць,
дрібка солі,
2 ч. л. розпушувача,
200-250 г борошна,
цукрова пудра (для посипання).
ПРИГОТУВАННЯ:
Масло кімнатної температури розтерти з цукром і ванільним цукром. Відокремити білки від жовтків. Жовтки додати до масла з цукром. Перемішати. Просіяти розпушувач і борошно. Замісити тісто (суміш буде трішки густоватою).
Білки збити окремо з дрібкою солі.
Додати білки в жовткове тісто й обережно перемішати до однорідності.
Форму (я використовувала металеву форму для кексу із втулкою посередині) змастити маслом та притрусити борошном (французька сорочка). Викласти тісто й рівномірно його розподілити.
На тісто викласти половинки абрикосів, трішки «притоплюючи» їх.
Поставити в розігріту до 180ºС духовку, випікати протягом 45-50 хвилин. Готовий кекс вийняти з форми.
Притрусити пудрою.
Розрізати на порції після повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: