ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Швидкий кекс з абрикосами

5 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2360
М'яке тісто, хрумка рум’яна скоринка, ніжні шматочки абрикосів!
М'яке тісто, хрумка рум’яна скоринка, ніжні шматочки абрикосів! Фото: автора

М'яке тісто, хрумка рум’яна скоринка, ніжні шматочки фруктів!

Кекс — справжня насолода! Для домашнього чаювання — ідеальна випічка. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій. До речі, замість абрикосів можна використовувати сливи чи персики.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г абрикосів (персиків, слив, нектаринів),

200 г цукру,

2 ч. л. ванільного цукру,

150 г вершкового масла,

5 яєць,

дрібка солі,

2 ч. л. розпушувача,

200-250 г борошна,

цукрова пудра (для посипання).

ПРИГОТУВАННЯ:

Масло кімнатної температури розтерти з цукром і ванільним цукром. Відокремити білки від жовтків. Жовтки додати до масла з цукром. Перемішати. Просіяти розпушувач і борошно. Замісити тісто (суміш буде трішки густоватою).

Білки збити окремо з дрібкою солі.

Додати білки в жовткове тісто й обережно перемішати до однорідності.

Форму (я використовувала металеву форму для кексу із втулкою посередині) змастити маслом та притрусити борошном (французька сорочка). Викласти тісто й рівномірно його розподілити.

На тісто викласти половинки абрикосів, трішки «притоплюючи» їх.

Поставити в розігріту до 180ºС духовку, випікати протягом 45-50 хвилин. Готовий кекс вийняти з форми.

Притрусити пудрою.

Розрізати на порції після повного охолодження.

кекси, кекс, мафіни, капкейки, солодка випічка, швидкий кекс з абрикосами, кекс з абрикосами, абрикосовий кекс, випічка з абрикосами, абрикоси, абрикос

Коментарі:

  Так  Ні, дякую