ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Молода квасоля з м'ясом та грибами, запечена в горщику

10 Серпня 2020 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4525
Все дуже просто, доступно й смачно!
Все дуже просто, доступно й смачно! Фото: автора

Все дуже просто, доступно й смачно!

Чудовий рецепт! Можна спробувати замість свіжої молодої квасолі додати вже готову в банці у власному соку або томатному соусі, буде теж дуже смачно. А замість глиняного горщика можна використовувати форму для запікання з кришкою, об'ємом близько 2,5 л. Або ж приготувати страву у маленьких глиняних горщиках.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г свинини (курятини, яловичини, баранини),

300 г молодої квасолі,

300 г грибів (у мене підберезовики, проте можна й прості печериці),

2 морквини,

1 цибулина,

3-4 зубки часнику,

250 мл бульйону (м’ясного, овочевого),

сіль,

копчена паприка,

карі,

хмелі-сунелі,

зелень кропу, петрушки та кінзи,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Молоду квасолю почистити й помити. Відкинути на сито, щоб стекла вода.

Цибулю нарізати півкільцями.

Моркву подрібнити соломкою.

Часник нарізати тонкими пластинками.

М'ясо — невеликими шматочками.

Гриби відварити, промити та подрібнити середніми за розміром шматочками.

Квасолю покласти у горщик, присмачити спеціями, сіллю та пряними травами. Додати подрібнену зелень.

На олії обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки.

Додати цибулю та моркву, перемішати та смажити до готовності овочів.

На іншій сковорідці обсмажити гриби. Додати часник й готувати все разом ще 5 хвилин.

Перекласти обидві засмажки до квасолі. Ретельно перемішати.

Залити вміст горщика бульйоном. Якщо потрібно досолити та доперчити. Закрити горщик кришкою та відправити його в духовку. Запікати при температурі 180ºС протягом години.

квасоля, м`ясо та субпродукти, овочі, страви з овочів, овочеві страви, страви у горщиках, квасоля з м`ясом та грибами, квасоля у горщиках, глиняні горщики, молода квасоля, квасоля у горщику

Коментарі:

  Так  Ні, дякую