Гаряча тема:
- Війна
Грецький салат – ідеальна страва для будь-якої події, адже його можна швидко приготувати. Класичний, дієтичний, з фетою, з листям салату, з бринзою, із соєвим соусом, з куркою – варіантів цієї страви існує безліч. Я ж пропоную приготувати Грецький салат із абрикосами. Виявляється, що ці фрукти ідеально поєднуються з овочами та сиром фета.
ІНГРЕДІЄНТИ:
4 помідори (бажано різних кольорів — у мене рожеві та жовті),
3 огірка,
4 абрикоса,
1-2 болгарських перці,
пів банки оливок (у мене зелені, фаршировані тунцем),
150 г сиру фета,
зелень петрушки,
зелена цибуля.
Заправка:
3-4 ст. л. оливкової олії extra virgin,
1,5 ч. л. гірчиці з хроном,
1 зубок часнику,
сіль за смаком,
1 ч. л. бальзамічного оцту,
1 ст. л. лимонного соку,
2 ч. л. меду,
суміш середземноморських трав,
мелений чорний перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Огірки нарізати кубиками.
Болгарський перець почистити та нарізати шматочками.
Томати також подрібнити.
Абрикоси помити, видалити кісточки та нарізати невеличкими часточками.
З оливок злити маринад та нарізати кружальцями.
Фету нарізати великими кубиками.
Зелену цибулю та петрушку подрібнити.
Для заправки: всі складові з’єднати, ретельно перемішати та залишити на 10 хвилин, щоб вони поєдналися.
Салат обережно перемішати у великій мисці. Полити заправкою та ще раз перемішати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: